Jules Vernellä oli esikuva Phileas Foggille, joka romaanissa "Maailman ympäri 80 päivässä" suoritti matkansa lyötyään asiasta vetoa lontoolaisessa klubissaan. Mies, joka todella toteutti tämän matkan, oli amerikkalainen pankkiiri George Francis Train. Train rikastui laivaliikenteellä, ja oli jo nuorena käsittämättömän varakas mies. 1860-luvulla hän perusti uuden puolueen ja osoittaakseen kykyjään hän julisti matkustavansa maailman ympäri 80 päivässä palatakseen kotimaahansa vaalien voittajana.

Hän lähti heinäkuussa 1870 New Yorkista, ja matkusti vaarallisen kotimaansa poikki lyhyintä mahdollista reittiä San Franciscoon. Sieltä hän saapui 25 päivän kuluttua Japaniin, jatkoi Hong Kongiin ja Singaporeen. Singaporessa hän astui laivaan joka kulki vastikään avatun Suezin kanavan kautta Marseillehin. Ranskaan saavuttua hänen vallankumouksellinen maineensa oli kiirinyt hänen edellään, ja paikallinen ryhmä suostutteli häntä kommuuninsa johtajaksi, mutta hänellä ei ollut sellaiseen aikaa. Sen sijaan hän hukkasi kaksi viikkoa, kun hänet pidätettiin Lyonissa kumouksellisuudesta epäiltynä. Vain hänen ystävänsä Alexander Dumas'n ja Yhdysvaltojen presidentin vetoomukset saattoivat hänet vihdoin vapaalle jalalle takuita vastaan. Koska nyt oli kiire, hän vuokrasi yksityisen junan, ja matkusti salamavauhtia Kanaalin rannalle. Englannissa hän suuntasi Liverpooliin, pääsi Atlantin laivaan viime hetkellä, ja palasi New Yorkiin täsmälleen 80 päivää lähtönsä jälkeen.

Varsinaisessa tarkoituksessaan Train kuitenkin epäonnistui majesteetillisesti. Hän ei saanut vaalissa yhtä ainutta ääntä. Lannistumaton Train jatkoi kuitenkin maailmanympärimatkojaan, parantaen ennätystään kahdesti, ja asettui uudestaan ehdolle. Tällä kertaa hän ei kuitenkaan tähdännyt enää vain presidentiksi, vaan Yhdysvaltojen diktaattoriksi. Hänen vaaliohjelmassaan oli yksi ainoa kohta, ja se sisälsi uuden kalenterin, joka perustui hänen syntymäpäiväänsä.

Loppuelämänsä Train vietti hankkiutumalla vankilaan mitä mielikuvituksellisimmilla syillä, ja parjasi tuomareita, jotka julistivat hänet syylliseksi täyttä ymmärrystä vailla. Hän luopui puheiden pitämisestä, ja turvautui viestinnässään telepatiaan. Hän tervehti ihmisiä kättelemällä itseään. Silloin harvoin kun hänen kuultiin enää puhuvan julkisesti, hän suositteli hyökkäystä Kanadaan. Vanhoilla päivillään Train istuksi New Yorkissa mielipuistonpenkillään, syöttäen puluja ja leikkien pikkulasten kanssa.