1302531025_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on hauskaa! Keskustan vaalimainosten päälle on liimattu vastavaalimainoksia, joissa on kuvattu Mari Kiviniemi, alla teksti "Haluatko eläimet pieniin häkkeihin? Niin minäkin!".

Onhan se toki törkeää, että ties mistä puliveivatulla suurella vaalirahalla hahmoteltu puolueen kallisarvoinen imago voi rapista murusiksi heti sillä hetkellä, kun joku laittamaton saapuu paikalle esittämään kysymyksen, jota ei asiallinen hyvin juotettu toimittaja koskaan edes esittäisi.

Keskusta maailmankuuluna huumorintajuisten ja leppeiden ihmisten puolueena on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.  Helsingin Sanomien legendaarisessa yleisönosastossa heti ensimmäinen kansalaismielipide asiasta kuuluu "Vaalit ovat niin arvokas asia, että tämänkaltaisesta häirinnästä tulisi antaa kova rangaistus." Suomen ikioma tuijabrax Tuija Brax on puolestaan vedonnut vaalirauhan ja demokratian puolesta.

Yhdyn toiveisiin. Tässä oma vetoomukseni demokratian puolesta.

Vaalit ovat niin arvokas asia, että tämänkaltaista toimintaa pitäisi esiintyä sata kertaa enemmän. On oikein ja aiheellista, että kansalaiset saavat totuudenmukaista vaalimainontaa, jos ei muutoin, niin vaikka vastoin lakia.

Joitakin ideoita:

KOKOOMUS: Haluatko korottaa kapitalistien pääomaveroa? Niin mekin!

KOKOOMUS2: Uskotko, että markkinatalous ei menesty ilman valtion tukea? Niin mekin!

VIHREÄT: Onko ydinvoima sinulle kynnyskysymys? Niin meillekin! Emme mene hallitukseen, joka ei rakenna uutta ydinvoimaa!

SDP: Vihaatko sananvapautta ja köyhiä? Niin mekin!

SDP2: Onko oikein, että omaishoitajan euro on 10 senttiä paperityöläisen eurosta? Niin meistäkin!

VASEMMISTOLIITTO: Uskotko todella että bluffimme liberaalina vasemmistopuolueena voi 1900-luvun jäljiltä mennä läpi? Niin mekin!

PERUSSUOMALAISET: Pidätkö vanhasta kunnon sosialistisesta realismista ja läskiämpärifarsseista? Niin mekin!

KRISTILLISDEMOKRAATIT: Vastustatko kristillistä ihmiskäsitystä ja demokratiaa kirkossa? Niin mekin!

VAPAUSPUOLUE: Onko vapaus sinulle liian arvokas asia myönnettäväksi kenelle tahansa? Niin meillekin!

PIRAATTIPUOLUE: Tykkäätkö warettaa? Niin mekin!

RUOTSALAINEN KANSANPUOLUE: Onko asiat muuten sinulle hur som helst, kunhan saamme säilyttää erioikeutemme? Det tycker vi också!

KOMMUNISTIT (kaikki ne 32): Elätkö edelleen vuotta 1968? Niin mekin!

Onnistuneimmat vastamainokset voitaisiin palkita mainospalkinnoilla, joiden vastaanottaja saa alan tavoitelluimman palkinnon: hänen ei koskaan elämässään tarvitse suunnitella vaalimainontaa.

Toinen vaihtoehto olisi ottaa käyttöön yhteinen julistetemplate kaikille vaaleihin osallistuville puolueille. Template olisi pakollinen ja muuttumaton, ja täten ehdottoman tasapuolinen ja demokraattinen. Julisteisiin saa muuttaa vain puolueen nimen. Ehdotus yllä.