CIA:n yritykset päästää päiviltä Kuuban johtaja Fidel Castro ovat aina olleet oma lukunsa. USA:n kongressin tutkimusvaliokunta selvitti 1975, että Fidel Castron pään menoksi oli toteutettu ainakin 24 salamurhayritystä, jotka kaikki olivat epäonnistuneet. Operaatio Mungon tarkoituksena oli katkaista kaula käärmeeltä nimeltä Castro, mutta mungon hampaat osoittautuivat kovin tylsiksi.

Jo elokuussa 1960, yhdessä varhaisimmista yrityksistä, olivat aivot liikkeellä: Castron vieraillessa YK:n yleiskokouksessa hänen sikaarikoteloonsa ujutettaisiin myrkytettyjä sikaareja. Lähellekään ei päästy. Samalla CIA hylkäsi idean räjähtävistä sikaareista. Toisessa - tai sitten samassa, kukaan ei pysty enää pitämään näistä hankkeista lukua - neronleimauksessa ehdotettiin, että Castron sikaari uitettaisiin jossakin superhallusinogeenissä, jotta päästessään kameroiden eteen Castro olisi niin kaukana kuun toisella puolella, että hänen uransa päättyisi julkiseen nöyryytykseen. Samaan luokkaan kuului idea pumpata TV-studioon ilokaasua.

Vielä omaperäisempi aivoitus oli ripotella Castron kenkiin thaliumsuolaa. Thaliumsuolan voimasta ihokarvat putoaisivat munaskuita myöten. CIA:n teknillisen osaston muistio ilakoi etukäteen näkymästä, jossa parraton, kalju, kulma- ja häpykarvaton Castro olisi kuin "voimattomaksi tehty Simson!"

1962 suunniteltiin hyökkäystä kiertoteitse. Ensin salamurhaaja listisi Fidel Castron veljen Raul Castron. Sen jälkeen hän piileskelisi maassa ja ottaisi tähtäimeensä Fidelin hänen osallistuessaan hautajaiskulkueeseen.

1963 päästiin jo niin pitkälle, että Castron ollessa valtiovierailulla Ranskassa sikäläisen palkkamurhaajan piti ampua täytekynään kätketty panos kohti Castroa, mutta koska Yhdysvaltojen presidentti John F. Kennedy murhattiin samana päivänä, hanke peruutettiin.

Kun CIA:ssa kuultiin, että Castro harrastaa sukeltamista, keksittiin saastuttaa Castron sukelluspuku tuberkuloosibakteerilla. Puvun toimitti perille amerikkalainen lakimies, joka neuvotteli Castron kanssa Sikojen lahden maihinnousun yhteydessä vangeiksi jääneiden taistelijoiden vapauttamisesta. Lakimies tietysti ojensi Castrolle lahjaksi saastuttamattoman sukelluspuvun.

Edellisen hankkeen epäonnistuttua CIA:n teknillinen osasto kehitteli sukellusteemaa ja keksi räjähtävän jättikokoisen simpukankuoren, joka tappaisi Castron hänen sukellusretkellään. CIA:n sisäisessä muistiossa suunnitelmaa moitittiin "niin epäkäytännölliseksi ja huomiota herättäväksi, että kuka hyvänsä silminnäkijä ehtisi epäillä jotakin kieroa olevan tekeillä."

1971 oltiin jo lähellä, kun Castro vieraili Allenden Chilessä. Salamurhaaja, jonka TV-kameran sisälle oli kätketty ase, soluttautui kameramiehenä lehdistötilaisuuteen. Hanke kariutui, koska kameramiehen hermot pettivät, eikä hän pystynyt painamaan liipaisinta.

Vielä 1994 Kolumbiassa espanjankielisten maiden konferenssissa piti Castro saataman pois päiviltä hänen ajaessaan Cartagenan kaupungin halki yhdessä nobelkirjailija Gabriel García Marquezin kanssa. Castron kuultua yrityksestä hän  totesi että olisi ollut kunniakasta kuolla niin loistavan kirjailijan seurassa.

Ehkä kaikkein ilmestyksenomaisin aivoitus oli kenraali Edward Lansdalen luomus. Lansdale, joka vastasi Kennedyn aikana Kuuban operaatioista, suunnitteli synnyttävänsä kansannousun levittämällä Kuuban katolisille sanaa, kuinka Kristuksen toinen tuleminen on käsillä ja Antikristus on - yllättävää, yllättävää - Fidel Castro. Ennalta ilmoitettuna hetkenä Kristus nousisi Kuuban rannikolle amerikkalaisesta sukellusveneestä, ja kuubalaiset kukistaisivat saatanallisen johtajansa. Suunnitelman varjopuoli oli, että Kristus ei ollut käytettävissä.

Vuoteen 2001 mennessä Castro oli 42-vuotisen hallituskautensa aikana selvinnyt kuubalaisten laskelmien mukaan 637:stä murhayrityksestä, mikä merkitsisi uutta murhayritystä joka 24. päivä.