Äkkiä on jälleen vuosi 1991 ja seisomme Vilnan tv-tornin juurella.

Ei terveisiä mediasta. Kreikan yleisradio taistelee olemassaolostaan. Tapahtumien pääpiirteet kuluneiden puolen vuorokauden aikana.

2100 utc Keskiaalloilla 1404 Komotini on yhä äänessä, kaikki muut suuret lähettimet kateissa. Voice Of Greecen lyhytaaltolähettimet on päällä, mutta Ateenasta ei tule enää ohjelmaa. Komotini lähettää paikallista. "Katastrofo", "Demokratia", ja sitten soitetaan Beatlesien "Revolution". X-)

2230 Vo Greecen taajuuksille ilmaantuu ohjelmaa, ERT:n työntekijät ovat linnoittautuneet ERT:n rakennuksiin ympäri Kreikkaa ja lähetys ajetaan Radio 902:n kautta maailmalle. SW 9420, 7450, 15630 puhtaasti.

2300 ERT-striimejä alkaa ilmaantua, jotka releoivat ERT:n nyt laittomaksi muuttunutta piraatti-tv-lähetystä parhaaseen wikileaks-tyyliin. Tunnin sisällä noin puolet interwebbiä releoi ERT:iä, mukaanlukien lukuisat kreikkalaiset kaupalliset asemat.
http://www.greektvlive.net/net-live.html http://www.zougla.gr/live


2355 Taajuudelle 15630 ilmaantuu jammeri! Saksassa jammerin suuntimaksi osoitetaan Kreikka. Kreikan hallitus jammeroi omaa äänitorveaan? ERT:n edustalla 10 000 ihmistä heiluttelee mm. kylttejä "Revolution will not be televised". Amerikkalainen satelliittijakelija kertoo saaneensa puhelun, jossa käsketään katkaisemaan signaali auktorisoimattomalta asemalta, joka käyttää nimeä ERT.

0025 Jammeri poistuu 15630:lta. Espanjan RTVE alkaa releoida ERT:n tv-striimiä. EBU ilmoittaa olevansa hyvin pettynyt Kreikan hallitukseen ja kehottaa harkitsemaan uudestaan. BBC noudattaa esimerkkiä ja alkaa välittää ERT:n ohjelmaa.

0100 ERT:n FM-asemista yhä päällä ainakin Patra, Thessaloniki, Ioannina, Serres ja Khania. Samoksella pahoitellaan, että ERT:n lopettaminen lopettaisi saaren ainoan radioaseman.

0200 Määräaika antautumiselle päättyy. Mellakkapoliisi käskee toimittajia poistumaan rakennuksesta. Uutisankkurit sanovat suorassa lähetyksessä, että he eivät aio hievahtaa mihinkään. ERT:n turvamies huomauttaa, että hänen vuoronsa päättyy kello kuusi, ja hän ei poistu taatusti työpaikalta sitä ennen. Mitään ei tapahdu.

0800 Kreikan lyhytaaltoasemalta katkaistaan virta. Väki Radiomegaronin edustalta ei ole liuennut minnekään. Virolainen amatööri esittää aiheellisen kysymyksen twitterissä: Jos ERT on lakkautettu, kuka hoitaa ERT:n parlamenttikanavaa, joka kaiken aikaa lähettää ohjelmaa parlamentin istunnosta, jossa väitellään ERT:istä.

Samaan aikaan Eduskunnan radio YLE istuksii poliitikon peukalo persiissään ja uutisoi seuraavanlaisia tähdellisyyksiä:
"E-pillerien haitat tunnetaan myös Suomessa."
"Suomalaistet tekevät aiempaa vähemmän kotitöitä."
"Vastasyntyneen aivosairaus korjattiin pikaliimalla."
"Vaimo tulee kiinalaismiehelle kalliiksi"
"Merileijonan pentu hyppäsi kannelle tekemään lähempää tuttavuutta"