1324381183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Filmaus alkaa, nostakaa Tarzan puuhun. Ei, se oli eri vitsi. Eikun se olikin juuri sama vitsi.

Katselin jälleen Pohjois-Korean TV:tä. Koska aihe on yllättäen herättänyt kiinnostusta, niin lähetin youtubeen ohjelmakaappauksia.

Tähän kuitenkin ensin nalkutusta.

Videolan on perseestä. Toistan. Videolan on perseestä. Voin sanoa tämän kolmannenkin kerran. Hyvästä yrityksestä ja osittaisesta toimivuudesta huolimatta VLC on kapinen keksintö, ja syynä on se, että sitä koodanneet insinöörit ovat taas ajatelleet.

Käyttäjän pitää oivaltaa, että (1) jos vlc:llä aikoo tallentaa striimiä, se tapahtuu hanikasta, jossa lukee "lähetä", joka on luonnollisesti PIILOSSA nappulan "toista" alla. Lähettäminen tapahtuu tiedostoon, mutta (2) mitään ei tapahdu, jos tiedoston nimeä ei kirjoita. Sitä paitsi jos seikkailee muissa valikoissa, niin jo kirjoitettu tiedostonimi KATOAA tuhkana tuuleen! Striimin uudelleenformatointi, josta käytetään nimitystä "transkoodaus" sisältää ziljoona formaattivaihtoehtoa, joilla saa tallennettua nykivää ja katkeilevaa kuvaa. Paras ajatus olisi tallentaa striimi sellaisenaan, ja tässä kohdassa tuhersin tunnin, kunnes tajusin, että (3) insinööri on ajatellut että jos valitsee kohdan "säilytä alkuperäinen videoraita", niin pitää SILTI rastittaa kohta "aktivoi transkoodaus". (Mitä hittoa?) Sitä paitsi on tärkeää muistaa että (4) tallennuksen aikana ei sitten näe muuta kuin pysäytyskuvaa, eli tallentaa sokkona, ellei ole muistanut RASTITTAA ruutua "Toista paikallisesti", mistä pitäisi ymmärtää (telepatian avullako?), että sanamuoto tarkoittaa "haluan katsella ohjelmaa tässä ruudussa nyt" eikä esim. striimin välitystä lähiverkossa. Mistä kaikesta seuraa että (5) yksikään toiminto, josta olisi oikeasti hyötyä, ei ole suin surminkaan oletuksena päällä. Sen sijaan kaikki tarpeettomuudet ovat oletusarvoina. Ovatko samat kävyt koodanneet VR:n verkkokaupan tai kenties MS Wordin vaaleanpunaisine lapamatoineen?

Johtopäätös: insinööreiltä pitäisi kieltää ajatteleminen.

Tästä kaikesta huolimatta onnistuin tallentamaan itseni ja yleisön iloksi sekä omatoimisesti että agentin avustuksella muutamia näytteitä arvokkaasta ohjelmatarjonnasta 20.12.2011. Kaiken kruunuksi tuubissa äänisynkka ei toimi.

testikuva

juhlava, virallinen ja jylhä aamulähetys alkaa

uskomattomuuksia: vollottavia pohjoiskorealaisia, osa 1

uskomattomuuksia: vollottavia pohjoiskorealaisia, osa 2

Pitäkää hauskaa.