Pastori Homer A. Tomlinson (1892-) aloitti saarnaajanuransa, kun hänen isänsä, pienen ja vähäväkisen uskonlahkon johtaja, kuoli. Tomlinson ei onnistunut vakuuttamaan isävainajansa lahkoa kyvyistään, joten hän perusti oman lahkon. Tätä ennen Tomlinson oli pyörittänyt omaa mainostoimistoaan New Yorkissa, ja reippaat amerikkalaismalliset otteet ryydittivät hänen uskonnollista toimintaansa sen päättymiseen saakka.

Tomlinson väitti, että hänellä oli 50-100 miljoonaa seuraajaa, vaikka oikeampi arvio lienee ollut 3000. 1952 häntä mainostettiin "Messiaana jota melkein koko maailma kumartaa", ja perusti Teokraattisen Puolueen, jonka presidenttiehdokkaaksi hän ilmoittautui. Hän kannatti kirkon ja valtion yhteenliittämistä, verojen korvaamista kymmenyksillä, ja esitti luotavaksi kaksi uutta ministeriötä; oikeamielisyyden ministeriön ja Pyhän Raamatun ministeriön. Kahden epäonnistuneen vaalikampanjan jälkeen 1956 Tomlinson luopui poliittisista päämääristä ja julisti itsensä Maailman Kuninkaaksi.

Maailman Kuningas matkusti laajalti tuodakseen viestiä kuningaskuntansa alamaisille. Hän kruunautti itsensä 101 valtiossa aina saman seremonian mukaisesti. Yleensä tämä tapahtui paikallisella lentokentällä heti koneen laskeuduttua. Tomlinson pukeutui siniseen silkkikaapuun, piteli puhallettavaa maapalloa auktoriteettinsa osoituksena, ja istuutui kokoontaitettavalle tuolille siksi aikaa kun kultavärillä maalattu rautakruunu asetettiin hänen kutreilleen. Sitten otettiin valokuva todisteeksi tapahtumasta, ja matka jatkui seuraavaan paikkaan.

Tomlinson perusteli kuninkuuttaan Raamatun sanoilla, joissa odotettiin koko maailman hallitsijan astuvan valtaistuimelle. Kokoontaitettavalta valtaistuimeltaan Tomlinson ohjasi taitavasti ja salaisesti koko maailman kohtaloa. Omien sanojensa mukaan hän oli torjunut vallankumouksia, ehkäissyt sodan Israelin ja arabimaiden välillä, lopettanut kuivuuksia ja käynnistänyt rauhan ja sopusoinnun aikakauden.

Kun Tomlinson kruunautti itsensä Moskovan Punaisella Torilla 1958, hän saattoi julistaa sulattaneensa rautaesiripun. Neuvostoliittolainen lehdistö suhtautui Kuningas Tomlinsonin käyntiin omalla tarkkanäköisellä tavallaan kutsumalla hänen majesteettiaan "amerikkalaiseksi näyttelijäksi".