1250257463_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kesän 2007 eksentrikkotähti Englannissa oli David Shayler. Jouluna 1965 syntynyt Shayler oli ollut kymmenen vuotta aiemmin suurten otsikoiden mies. Britannian tiedustelupalvelussa Shayler oli saanut tietoonsa, että kotimaantiedustelu MI5 oli salakuunnellut omin lupinensa huomattavia henkilöitä ja kerännyt kansioita brittipoliitikkojen raskaasta sarjasta. Tiedustelun mielenkiinnon kohteiksi olivat kelvanneet niin sisäministeri Jack Straw kuin entinen pääministeri Edward Heath. Shayleria suututti, että tällaista oli tapahtunut samaan aikaan kun MI5 oli surkeasti epäonnistunut niissä toimissa, joihin sen olisi pitänyt kiinnittää huomiota, kuten IRA:n pommikampanjaan Englannin maaperällä. Myös ulkomaantiedustelu MI6 oli toiminut epähyväksyttävästi. Shayler mainitsi tietävänsä kaksi MI6:n agenttia, jotka olivat käyttäneet 100 000 puntaa valtion varoja omaan yksityiseen hankkeeseensa murhata Muammar Gaddafi. Hän toimitti lehdistölle asiakirjoja väitteidensä tueksi, syytti tiedustelua byrokraattiseksi itseensä käpertyneeksi minivaltioksi, joka rakastaa salailua salailun vuoksi (verrattoman omaperäinen havainto) ja teki selväksi kuinka pettynyt hän oli siihen, kuinka Britannian turvallisuutta mukamas taataan.

Brittiläiset poliitikot kuittasivat Shaylerin väitteet mielikuvituksen tuotteiksi, mutta Britannian tiedustelu otti ne vakavasti. Shaylerista annettiin etsintäkuulutus. Kun hän pakeni Ranskaan, valtioiden välillä alkoi ankara juridinen ja diplomaattinen kädenvääntö Shaylerin luovuttamisesta. Shayler palasi oma-aloitteisesti takaisin kolmen vuoden maanpaon jälkeen vuonna 2000 luottaen siihen, että vastikään voimaantullut ihmisoikeuslaki puolustaisi häntä virkasalaisuuslain rikkomista vastaan. Sitä paitsi jalkapallokausi oli alkamassa ja Shayler ikävöi Middlesboroughin otteluita.

Shayler onnistui tuomaan asiansa julkisuuteen, mutta se ei säästänyt häntä täysin vankilatuomiolta. Tuomio oli kuitenkin kevyt, puoli vuotta vankeutta, josta hänen tarvitsi kärsiä vain seitsemän viikkoa. Oikeuslaitos ja ylähuone eivät olleet halukkaita tekemään totuuden torvesta täydellistä marttyyria. Vapauduttuaan Shayler siirtyi luontevasti julkaisutoiminnan pariin. Hän julkaisi kirjoja ja artikkeleita turvallisuuskysymyksistä ja toimi poliittisena aktivistina, joka ilmoittautui WTC:n iskujen virallisen selityksen epäiljöiden joukkoon.

Mutta äkkiarvaamatta kesällä 2007 Shaylerilla oli kerrottavanaan vielä suurempia uutisia. Hänelle oli valjennut, että hän on messias. ”Maria Magdalena on ilmoittanut minulle, että olen messias ja hallussani on ikuisen elämän salaisuus”, hän kertoi haastattelijoille ja muisti lisätä aiheellisesti ”se oli tosiaan varsin yllättävää”.

”Äkkiä koko elämäni kaaressa oli järkeä, tunsin rauhaa ja ymmärsin äkisti miksi näin oli pitänyt käydä. Miksi olen käyttänyt koko elämäni yrityksiin kertoa totuuden kaikesta.” Ja katso, merkkejä oli kaikkialla. Aaronin sauvassa on anagrammi, joka sanoo ”David Shayler, oikeudenmukainen kuningas”. Hänen meditaationsa pysäytti kesäksi 2007 Lontooseen aiotun pommi-iskun. Hänen kykynsä kanavoida valoa johdatti Middlesboroughin UEFA-cupin loppuotteluun. Ja mikä oli uusinta uutta, nyt hänellä on myös kyky vaikuttaa säähän. ”Shayler on tänäänkin terävä ja selkeä ja näyttää valtavan hyvinvoivalta”, huomioi Daily Mailin reportteri, ”kunnes hän avaa suunsa.”

Käänteentekevä tapahtuma näyttää olleen Middlesboroughin selvityminen UEFA-cupin loppuotteluun keväällä 2006. ”Puolivälierässä Baselia vastaan olimme vieraspelin jälkeen tappiolla 0-3 ja tarvitsimme neljä maalia seuraavassa pelissä. Istuin siinä katsomossa ja sanoin Luojalle ”anna minulle merkki” ja meditoin. Se oli vaikeaa, koska vaistot vaativat ahdistamaan tuomaria ja vastustajaa ja meditoinnissa pitäisi suihkuttaa ympäriinsä varauksetonta rakkautta. Mutta onnistuin keskittymään asiaan ja pelasimme niin kuin ei koskaan ennen ja voitimme 4-0. Välierässä Bukarestia vastaan kävi sama juttu. Olimme taas 3-0 tappiolla, taas meditoin ja bang, voitimme. Todellinen ihme.”

Miksi sitten Middlesborough hävisi loppuottelun Sevillalle 0-4? ”Eeh… hyvä kysymys… Tulin juovuksiin ja näyttää siltä että se ei toimi jos on kännissä. Silloin ei pysty kokoamaan itseään.” Sitä paitsi näiden tapausten jälkeen Luoja tiedotti Shaylerille, että jalkapallo-otteluiden tuloksiin vaikuttaminen ei ole aivan soveliain tapa käyttää henkistä valoa.

”Joskus se on vaikeaa”, luonnehtii Shayler messiaanista virkaansa, ”Ihmiset sanovat että pahus kun tuo puhuu hyvin, vaan on se ihan seinähullu. Mutta en voi jättää asiaa siihen, koska viesti joka minulle on annettu, on niin vahva. Tyttöystäväni jätti minut 14 vuoden jälkeen, kirjoitti lehdissä että olen tullut hulluksi, välitän vain Kabbalasta, ajelen kulmakarvani ja olen vainoharhainen. Se oli minusta hyvin loukkaavaa. On selvää, että minun tehtäväni on antaa anteeksi ja heijastaa varauksetonta rakkautta, mutta se on hemmetin vaikeaa joskus, uskokaa pois.”

Shayler ei ole David Icke, joka pukeutuu vain siniseen. Shayler pukeutuu valkoiseen. ”Liittyykö se Kabbalaan?” kysyy Daily Mailin reportteri, joka alkaa ihmetellä kuinka Shaylerin tekee häritsevämmäksi juuri se, että hän on niin lempeä, hyväkäytöksinen ja älykäs keskustelukumppani. ”Itse asiassa se liittyy Kristukseen”, Shayler vastaa. ”Huomaatte että Arabian Lawrencekin alkoi pukeutua pitkiin valkoisiin viittoihin kun hän ymmärsi olevansa Kristus. Se näyttää olevan osa prosessia.”

Epäilyksenkin hetkiä on toki ollut. ”30. kesäkuuta selasin läpi kaikki tutkimukseni ja ajattelin ”piru vieköön Dave, et sinä ole messias. Olet vain mennyt järjiltäsi. Kuulet ääniä päässä. Mitä sinä oikein näyttelet? Mutta seuraavana yönä tuli terroristi-iskun yritys Glasgown lentokentälle ja tajusin että uskoani oli koeteltu. Uskomatonta, että saatoin epäillä itseäni.”

Huumeidenkäyttönsä suhteen Shayler on suorapuheinen. ”Poltan kannabista, mutta olen käyttänyt sitä uskonnollisiin kokemuksiin vuosien ajan, ei suuria määriä, käytän sitä vain päivittäin. Se saa henkisemmäksi ja vähemmän väkivaltaiseksi ja johdattaa lähemmäksi valoa…” ”Ja saa hallusinoimaan?” kysyy reportteri kuivasti. ”Kyllä, jos olet siihen tottunut. Mutta minä en ole!”

Entä David Icke, entinen jalkapallotähti ja reportteri, joka on julistautunut Jumalan pojaksi ja jonka mielestä liskoihmiset hallitsevat maailmaa? ”Hänellä on paljon kiinnostavaa sanottavaa, mutta en usko että hän on aina sataprosenttisen oikeassa. Minä toimin hyvin yksinkertaisesti. Ei turkooseja verryttelyasuja eikä kultteja.”

Shaylerin perhe ei ole ollut täysin vastaanottavainen poikansa valaistumisen suhteen. ”Vanhempani ovat varsin kriittisiä, mutta veljeni ovat kuunnelleet mitä minulla on sanottavaa.”

Tämän vuoden kesällä David Shayler on herättänyt huomiota ilmoittamalla että hän elää nyt naisena ja että hänen naispuolinen alter egonsa on nimeltään Delores Kane. Shayler on myös esittänyt, että Jeesus oli transvestiitti. Omien sanojensa mukaan hän ei myöskään ”välitä vittujakaan” siitä mitä hänestä ajatellaan, sillä ”kundi mekossa on paljon vähemmän suuri asia kuin viattomien ihmisten räjäytteleminen ilmaan Irakissa ja Afganistanissa.”

Jos ei muusta, niin ainakin jälkimmäisestä voidaan olla Shaylerin kanssa jokseenkin samaa mieltä.


1990: David Icke - Liskoihmiset hallitsevat maailmaa