Toukokuussa 1991 Bostonin yliopiston tiedotusopin tiedekunnan dekaani J. Joachim Maitre katsoi aiheelliseksi pitää puheen aiheesta Amerikan kulttuurin rappio. Journalismikoulutuksen pää puhui vakavaan sävyyn moraalista ja etiikasta tuhannelle journalismin opiskelijalle.

Sattuipa vain nyt niin hauskasti, että herra Maitren puheeseen sisältyi 15 kappaletta, jotka oli otettu suoraan änkyrältä elokuvakriitikolta Michael Medvediltä häntä nimeltä mainitsematta. Timesin reportteri Fox Butterfield toi tapauksen julki. Näin moraalista ja etiikasta suureen ääneen julistaneen dekaani Maitren oma moraali asettui outoon valoon. 

Sattuipa vain nyt niin hauskasti, että herra journalisti Butterfield oli lainannut omaan juttuunsa osia Boston Globen artikkelista Maitren plagiarismista, Boston Globea mainitsematta. The Times tunnusti, että hra Maitren puheen lainausten lisäksi artikkelissa oli lainattu viittä kappaletta, jotka muistuttivat läheisesti viittä kappaletta Globen artikkelista. Kyseiseen aikaan Butterfield oli Timesin Bostonin toimituksen päällikkö.

En muista kuolemaksenikaan, mistä tämän jutun luin, mutta jotakuinkin näin tapahtumat etenivät. Olisin halunnut kirjoittaa enemmänkin plagiarismista, mutta pelkäänpä, että se on jo tehty. Itse asiassa jokaista käyttämääni sanaa on käytetty suomen kielessä jo aiemminkin, joten joudun miettimään, miten asiasta voisi ylipäätään kertoa sanaakaan.