1326124827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nykyisin on muotia, että jokaisen tulee irtisanoutua liki kaikesta. Jos tätä ei itse älyä tehdä, niin eri puoluetoimistoista saa puhelinluettelon paksuisia listoja asioista, joista tulee irtisanoutua. Jos kansalainen ei tätä noudata, hänelle tulee sitoa punnukset jalkoihin ja upottaa mereen. Sitä paitsi YT-neuvottelumaassamme irtisanoutumisen joukkovouhotus on hyvin tervetullut kansanpsykoosi. Säästyy erottamisen vaiva!

Pekka Haavisto on irtisanoutunut eläintensuojelusta. Haavisto mainitsi haastattelussa, että lihantuotantolaitokset ja turkistarhat kuuluvat kotirauhan piiriin, ja että jos uusnatsi mellastaisi takapihalla, niin sekin tuomittaisiin. Eläintensuojelijat ovat irtisanoutuneet Pekka Haaviston irtisanoutumisesta ja vaativat anteeksipyyntöä. Uusnatsit ovat irtisanoutuneet eläintensuojelijoiden irtisanoutumisesta ja korostavat, että suomalaiset keskitysleirit ovat siistejä, tarkoin valvottuja ja hyvin johdettuja. Pekka Siitoimen muistoyhdistys on käynnistänyt varojenkeruukampanjan Pekka Haaviston hyväksi. Kolehtiin on saatu tähän mennessä esoteerista kirjallisuutta ja vanhoja Signal-lehtiä.

Kilpailu kiristyy muutenkin. Helsingin Sanomissa Ilkka Malmberg on irtisanoutunut Veikko Huovisesta ja kirjoittanut salaovelan jutun, jossa heti otsikossa väitettiin, että Rasvamaksaa ei enää tänä päivänä julkaistaisi. Pakkosyötöstä koko ikänsä irtisanoutuneen Veikko Huovisen kirjojen ystävät ovat tuoneet Paavo Väyryselle ja Timo Soinille välittömästi 5000 uutta äänestäjää. Timo Laaninen tarjoaa Malmbergille kahvit.

Radiohaastattelussa Paavo Lipponen irtisanoutui todellisuudesta. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Lipponen mainitsi mm. että ”Olen mielestäni keski-ikäinen”, ”Onhan Suomessa monta alle 40-vuotiasta älykköä, onhan niitä paljonkin, kuten… esimerkiksi… no vaikkapa… minkä ikäinen on Sofi Oksanen?” ja ”Olen perillä sosiaalisesta mediasta: käytän päivittäin pari tuntia sähköpostin ääressä.” Kohokohtia oli mahdollisesti enemmänkin, mutta tässä vaiheessa kuuntelija irtisanoutui ohjelmasta.

Sauli Niinistö on irtisanoutunut mahdollisesta tapaamisesta Dalai Laman kanssa. ”Siitä on tullut Kiinan ärsytyskynnyksen mittaustapa”, kommentoi Niinistö nopeasti, ja pyyhälsi saman tien radalle tempaisemaan kävelytestissä 16 minuutin irtioton. Testiradan estetehtävistä, kuten ovien paukuttelusta ja naisten itkettämisestä Niinistö suoriutui ripeästi ja kakistelematta.

Dalai Lama suhtautui Niinistön vastaukseen rauhallisesti. ”Minä en irtisanoudu mistään”, lausui Tenzin Gyatso, joka tällä yhdellä lauseella leimasi itsensä poliitikkojen silmissä ihmishirviöksi, ja hymyili omalla miellyttävällä tavallaan.