1325951829_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto ei suoriutunut Helsingin Sanomien leikkimielisessä testissä, jossa pyydettiin nimeämään kansainvälisiä vaikuttajia. Hän epäili mm. Venäjän presidentti Medvedeviä golfinpelaajaksi ja YK:n pääsihteeriä Japanin pääministeriksi.

Haavisto kiisti, että testistä voisi tehdä johtopäätöksiä. ”Muistan nimet mutta unohdan aina kasvot. Minulla ei ole myöskään lukihäriöitöä, ei tinnitusta, ei nivelrikkoa, ei harmaakaihia, ei punavihersokeutta, eikä dementiaa eikä mikä sen yhden nimi oli, ei ei, ei ei, ei”, tähdensi Haavisto humoristiseen tapaansa.

”Sitä paitsi kuvat oli otettu oudosta kulmasta, valaistus oli huono, ruoho paistoi silmiini, tuuli puhalsi liian kovasti, meidät oli ryöstetty, ja valmentajamme Jaska Jokunen on pölkkypää”, Haavisto täsmensi.

Lisätesteissä kansainvälinen sovittelija Haavisto, jota mainostetaan vaalimainoksissa kansallisena sovittelijana, tunnisti mm. seuraavia kansainvälisiä vaikuttajia:
1. Tämä on YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon. Olen keskustellut hänen kanssaan monet kerrat.
2. Britannian päämisteri James Cameron.
3. Tämä on fantasiahahmo Jabba elokuvasarjasta Tähtien Sota.
4. Jokin Fingerpori-hahmo, olisiko ollut eroottinen tanssija Urho Puuma?

--

Paavo Arhinmäki on solminut vaaliavioliiton. Romanttiseen vaalikuherruskuukauteen valmistautuva vaalimorsian Päivi Lahti ei hennonut paljastaa, odottaako hän vaalivauvaa. Vaaliavioliiton ennakoidaan kestävän aina toisen kierroksen päättymiseen saakka, jolloin kulttuuriministeri Arhinmäki aikoo ex-kulttuuriministeri Vienonen-Karpela-Saarelan mallin mukaisesti ottaa vaaliavioeron. Juorulehti Kusi väittää, että Eva Biaudet haluaisi nostaa profiiliaan rekisteröidyllä vaaliparisuhteella, mutta Eva Dahlgren ei halua vastata soittopyyntöihin.

Arhinmäen kyyninen siirto on herättänyt vastakaikua kansalaisten keskuudessa, kuten oheiset gallupnumerot osoittavat:

1: Pitäisikö presidentin olla naimisissa?
Totta helvetissä: 95%

2: Kuka oli Suomen historian suurin sankari?
C.G.E.Mannerheim: 75%

3: Mutta Mannerheim ei ollut presidenttinä ollessaan naimisissa!
Haistapa homo kuule vittu: 201%

--

Pahvi-Sauli Niinistön kampanja kiihtyy! Pahvi-Sauli on nostettu jo pyykkinarulle!

--

Etelän median sorsima Paavo Väyrynen on kampanjoinut ahkerasti tuodakseen itsensä henkilökohtaisesti esille. Vaalikiertueillaan Väyrynen on pehmentänyt julkikuvaansa mm. kertomalla, että hän kerää itsestään kerrottuja vitsejä. Ohessa muutamia Paavo Väyrysen lempi-Väyrys-vitsejä:

Olipa kerran Väyrysillä Kekkonen kylässä. Emäntä oli laittanut pöytään hohtavan valkoisen pöytäliinan, jota oli hankala pestä. Sattuipa kuitenkin käymään niin, että sokeria kurottaessaan Kekkoselta läikähti kahvia pöytäliinalle.
- Voi sentään, sanoi Kekkonen. – Nyt tuli paha vahinko.
- Ei se mitään, ei se mitään, Vuokko säteili. – Kyllä se siitä lähtee.
Jonkin hetken päästä Väyrynenkin läikäytti kahvia liinalle. Nyt Vuokko ei pystynyt enää hillitsemään itseään, vaan parahti:
- Ja siinä minulla on toinen, joka on aina oikeassa!

Paavo Väyrynen ja Kalevi Lokki kävelivät rannalla. Äkkiä Lokki sanoi ”Kato, kuollut Sorsa!” ”Tiedän”, sanoi Väyrynen ja jatkoi matkaansa.

Väyrynen mainitsee, että tämä tarina saavutti rajattoman menestyksen Suomalais-neuvostoliittolaisen kauppavaltuuskunnan jatkoilla Moskovassa 1980.
Muuannella ulkomaanmatkalla eräänä rähmäisenä aamuna Väyrynen lähetettiin huoneesta tutkimaan hotellia, jotta suomalaisvaltuuskunnalle palautuisi mieleen, missä maassa oltiin ja mikä oli valuutta.
- Jätkät, me ollaan Intiassa, sanoi terrakottahevosilla ratsastaja huoneeseen palatessaan.
- Älä viitsi, tuo on Ahti Karjalaisen aikainen pystyynkuollut juttu. Siellä käytävässä tietysti luki kyltissä ”Ende des Ganges”.
- No mistäs sitten tuo fakiiri tulee? osoitti Väyrynen huonepalvelijaa, joka paraikaa nousi köyttä pitkin heidän kerrokseensa.