INIÖ. Tänään iltapäivällä paikallinen porkkananviljelijä Mauno Henrik Koivisto on saanut päähänsä, että Nobelin rauhanpalkinto kuuluu hänelle. Perusteluiksi Koivisto on maininnut tehokkaan työnsä kriisien ennaltaehkäisyssä ja laajasti tunnustetun demokraattisuutensa.

"Kyl se maar on sil viisiin, että jos ei mitään muuteta, ei synny kriisiäkään" murahti Koivisto. "Siks just haukuin puhemiehe silloin etuskunnan avajaisissa ku ne oli arkipyhiä siirtämäs. Maalimannäyttämöllä mää olin aina sitä mielt että olis se parempi jos Neuvostoliitto ei olis hajonnu eikä Baltia ja muut itsenäistyny. Ei semmonen koheltamine edistä vakautta."

Koivisto muistaa mainita myös, kuinka hän kunnostautui puolustamalla pankinjohtaja Lindblomia väärinkäytösepäilyjä vastaan. Koivisto hytisee mielihyvästä muistellessaan kuinka hän marssi radiotaloon vaatimaan ääni väpättäen että häntä haastatellaan, jotta hän pääsi kritisoimaan epäilyjä. "Määhän sanoin sillon että ystäviä pitää nimenomaan puolustaa ja juuri vaikeina aikoina. Kun toimittajat tulee kysymään oikeudenmukaisuudesta, niin mulla on hyvä tapa plarata sillon Raamatun Amoksen kirjaa. Kysymykset loppuu siihen", hihitti Koivisto toimintapojaan selittäessään. Maailman vähiten korruptoituneen maan melkein rauhanpalkittu sanoo ei-tietävänsä mitä tarkoittaa "nepotismi". "Mun miälest mää tein oikein."

Presidentti Ahtisaaren toimia ja tapoja Koivisto ei hyväksy. "Mää sanoin että jos presidentti perustaa tiedottajan viran niin sitten on pakko tiedottaa. Mutta ei se uskonut. Ja sitten se tiedotti. Miten voi ihminen tehdä kaiken niin peräti väärin. Pitäis tehdä niin että ei ensinkään sano mitään, ja jos on pakko sanoa, niin puhuisi edes väärästä asiasta ja jos suinkin voi, niin kaikkein väärimpiä mielipiteitä."

Rauhanpalkintovaatimuksensa tueksi porkkananviljelijä Koivisto on kaapannut kennelin ja uhkaa ampua koirat vesipistoolilla, ellei Oslosta soiteta. Kunnan nimismiehen selvitettyä entiselle pankinjohtajalle, että kyseessä ei ole Nobelin rahanpalkinto, vaikka siihen sisältyykin huomattava palkintosumma, Koivisto näytti kauhia pal hämmästyneeltä, mutta vakuutti odottavansa edelleenkin soittoa.