Sir Bertrand Russell oli maailmankuulu matemaatikko, filosofi, ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänen poikansa ei valitettavasti yltänyt samaan. John Conrad Russell (1921-1987) herätti huomiota lähinnä sekavilla puheillaan, joiden huippu saavutettiin eittämättä Englannin ylähuoneessa 1978.

Keskustelu käsitteli kysymystä, kuinka parannettaisiin rikoksen uhrien asemaa. Russell vaati puheenvuoroa ja aloitti tyrmäävästi perustelemalla huolellisesti, miksi ei ole suotavaa, että poliisit raiskaavat nuoria pidätysselleissä. Tästä hän siirtyi luontevasti yhteiskunnallisiin johtopäätöksiin, ja julisti, että "maailmanlaajuisesti on otettava käyttöön vapaa-aika ja peruspalkka, joka sallii elämän ilman pakkoa työhön... niin että jokaisesta tulee joutilas aristokraatti... aristokraatit ovat marxilaisia." Jos torkahtelevat päärit eivät vielä olleet hereillä, niin viimeistään he säpsähtivät silloin,  kun Russell jatkoi että "täydellisesti uudelleenjärjestetyssä yhteiskunnassa naisten tasa-arvoisuus toteutetaan antamalla jokaiselle tytölle oma talo hänen täyttäessään 12 vuotta, ja ¾ valtion varoista jaetaan tytöille, niin että avioliitto instituutiona voidaan lakkauttaa, ja tytöllä voi olla niin monta aviomiestä kuin hän haluaa." Vielä hän totesi "herrat Brezhnev ja Carter ovat todellakin sama henkilö", ennen kuin hän äkillisesti lähti salista.

Russellin aikalainen, punkin johtohahmo John Lydon olisi voinut hyvin allekirjoittaa ajatuksen siitä, että herrat Brezhnev ja Carter ovat todellakin sama henkilö. Kun puheen koko teksti julkaistiin, siitä tuli keräilykappale. Näytelmäkirjailija ja anarkisti Healthcote Williams julisti, että "Russell on ensimmäinen henkilö sitten Guy Fawkesin, joka on astunut parlamenttitaloon vilpittömissä aikeissa."

Guy Fawkes oli kapinallinen, joka halusi räjäyttää Englannin parlamentin ilmaan 4.11.1605, syistä, joita kukaan ei enää muista. Hän tietysti epäonnistui, ja tapauksen muistopäivä on edelleen kansallinen vapaapäivä. Jotta epäonnistuminen olisi täydellinen, juhlapäivää ei tietenkään vietetä samalla päivämäärällä 4.11, jolloin Fawkes yritti suorittaa juhlitun ja epäonnistuneen terroritekonsa, vaan 5.11.