1987 jyväskyläläinen kansanedustajaehdokas Pertti Knuuttila sai selkäänsä omassa vaalitilaisuudessaan. Tapahtuma järjestettiin Ravintola Rentukassa, ja mellakkaan päättynyttä tilaisuutta rauhoittamaan jouduttiin kutsumaan poliisit.

Knuuttilan vaalitilaisuuden yhteydessä järjestettiin niinkin omaperäinen ohjelmanumero kuin naamanvääntelykilpailu. Palkintoluettelossa oli mainittu mm. "surf-lauta". Kun palkintojenjaon aika koitti, naamanvääntelyn voittajalle ojennettiin laudanpätkä, johon oli kiinnitetty paketillinen Surf -pesuainetta.

Voittajan tyttöystävä ilmeisesti suuttui narutuksesta. Kun Knuuttila alkoi tilaisuuden päätteeksi jakaa vaaliryhmälleen ruusuja, yleisön joukosta säntäsi kaksi naista, jotka repivät kaikki 12 ruusua palasiksi. Tämän nähtyään Knuuttilan vaaliryhmän jäsen kaatoi vaasista vettä naisten päälle. Tämän jälkeen toinen naisista alkoi mätkiä ehdokas Knuuttilaa Surf-paketilla päähän. "Sama tyttö huiteli toista kaveria kämmenellä, ja repi yhdeltä meidän jätkältä villapaidasta hihan" muisteli ehdokas Knuuttila omaperäisen vaalitilaisuuden kulkua. "Tein asiasta rikosilmoituksen, koska haluan ainakin korvauksen niistä ruusuista, jotka tytöt repivät. Ne maksoivat 180 mk. Se on paljon persaukiselle opiskelijalle näin vaalien jälkeen."

Reipashenkinen vaalitilaisuus sai aikaan myös sen, että seuraavana vaalipäivän aamuna Jyväskylän Mattilanpellon äänestysalueella uurna saatiin auki vasta 9.18, vaikka se olisi pitänyt avata klo 9.00. Uurnan kantta ei saatu ajoissa auki, koska uurnan toisen lukon ainoa avain oli vaalilautakunnan varapuheenjohtaja Pertti Knuuttilalla, joka nukkui pommiin. Knuuttila sai tapauksen johdosta vaalilautakunnalta nuhteet, ja tapaus kirjattiin vaalipöytäkirjaan. Äänestämistä Knuuttilan myöhästyminen ei kuitenkaan estänyt, sillä kantta saatiin raotettua toiselta reunalta sen verran, että äänestysliput saatiin livautettua uurnaan.

Sosiaalidemokraatti Pertti Knuuttila keräsi 1532 ääntä, eikä tullut valituksi.