4771.jpg


Useissa Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa kampanjoi 1960-1970-luvuilla eksentrikko Emil Matalik, jonka poliittinen ohjelma tähtäsi  muunmuassa turhuuden poistamiseen. Todettuaan ensin, että vallitsee ylenmääräinen eläinten ja kasvillisuuden - etenkin puiden - tarjonta, Matalik ehdotti että jokaista perhettä kohden voisi olla yksi eläin ja yksi puu.

Matalikin perimmäinen tavoite oli maailmanhallitus, joka oli ainoa tapa ratkaista maailman polttavat ongelmat. Jos jokainen ihminen luovuttaisi omaisuutensa Yhdistyneille Kansakunnille, asia edistyisi nopeammin, hän päätteli. Valitettavasti hän koki odottamattoman takaiskun, sillä Yhdysvaltojen kansalainen ei saa luovuttaa alueita muille hallituksille, ei edes YK:lle. Tämän todettuaan Matalik halusi presidentiksi voidakseen muuttaa lain. Hän ei kampanjoinut lainkaan, eikä koskaan rekisteröitynyt virallisesti ehdokkaaksi. Hänen puolueensa One United Nations Organisation houkutteli riveihinsä yhden ainoan jäsenen, joka oli herra Matalik itse. Hän ei viitsinyt aina äänestää edes itseään. Vuoden 1964 vaaleja varten Matalik painatti ensimmäisen ja ainoan kampanjarintamerkkinsä.

Kun YK ilmoitti virallisesti, että he eivät aio ottaa vastaan herra Matalikin maapalstaa Bennettissä, Wisconsinissa, siinäkään tapauksessa että se olisi laillista, Matalik suuttui. Hän muutti puoleensa nimeksi One United Nature's Organisation, koska hänellä sattui olemaan muutamia ideoita maailmanrauhan ja ekologian piiristä.

Ensinnäkin Matalikin mielestä laava oli vain likaista vettä. Matalikin maailmankatsomuksessa maa on vesipallo, jonka päällä kelluva maankuori on ohut. Liikaa painetta kuoren päällä, ja vesi tulvii ulos. Tulivuorien toiminta oli siis yksinkertaisesti liikakansoituksen seurausta. Matalik pelkäsi myös, että vesi haihtuisi avaruuteen, mistä seuraisi nälänhätä. Hänen ratkaisunsa oli päällystää koko maapallo jättiläismäisellä lasikuorella. Tarvittavan lasimäärän kehittäminen oli Matalikin mielestä vähäisimpiä ongelmia, ja hän jätti sen mielellään tiedemiesten huoleksi. Liikakansoituksen ehkäisemiseksi Matalik suositteli lentolehtisissään selkäsaunoja, jotka ovat "paras syntyvyydensäännöstelymenetelmä". "Piiskaamisen kielto, jota ylläpidetään monissa kulttuureissa, on täysin luonnonlakien vastaista aivopesua."

Viimeisin havainto Emil Matalikista oli pikkuilmoitus, jossa hän etsi "viisasta kiinalaista naista" varapresidentiksi.


1976 vaaleissa, jotka käytiin Nixonin eron ja Watergaten kyllästämässä sapekkaassa ilmapiirissä, ehdolla oli myös Louis Abalofia. Hänen kampanjamateriaalinsa sisälsi kaikessa kokonaisuudessaan yhden ainoan mainoskuvan. Kuvassa hra Abalofia esiintyi alasti, lisukkeena teksti "Minulla ei ole mitään peiteltävää".