David Sutch alias "Screaming Lord Sutch" (1940-1999) rokkasi julkisuuteen 1960-luvun alussa lavashowlla, joka yhdisteli kauhuefektejä ja blueslaulaja "Screaming" Jay Hawkinsilta lainattuja rutiineja. Eräs menestystä vaille jääneistä singleistä oli nimeltään lupaavasti "Draculan tytär". Päivän nimen hänestä teki Britannian historian kolmas merirosvoradioasema Radio Sutch, joka aloitti toimintansa 24.5.1964. Asema pystytettiin toisen maailmansodan aikaiseen rannikkovartiolinnakkeeseen, joka seisoi  hylättynä Kentin edustalla. Linnaketta ei ollut rakennettu maalle, vaan matalikolle öljynporauslauttojen tapaan. Ensimmäinen asemalla soitettu levy oli Kiljuvan Lordin oma teos "Viiltäjä-Jack". Lähetin sai tehonsa auton akuista, ja olosuhteet autiossa linnakkeessa olivat äärimmäisen primitiiviset.

Sutch väsyi pian radioasemaansa ja keskittyi poliittiseen uraansa. 1963 Sutch oli piloillaan asettunut parlamenttiehdokkaaksi Kansallisen Teinipuolueen edustajana. Sutchin yhden miehen puolueen ohjelma keskittyi tekemään pilaa hankkeesta alentaa yleinen äänestysikäraja 18:aan vuoteen. Sutchin manageri Reg Calvert otti aseman vastuulleen ja nimesi sen Radio Cityksi.
 
1970 Sutch asettui ehdolle Nuorekkaiden Ajatusten Puolueen ehdokkaana. 1974 hän perusti vuorostaan Tuusannuuskaksi-puolueen, josta myöhemmin kehkeytyi hänen mestariluomuksensa Virallinen Hirviömäisesti Riehuvien Hullujen Puolue, Official Monster Raving Loony Party. Kaikkiaan Sutch asettui ehdolle 40 kertaa, ottaen osaa  kaikkiin mahdollisiin täytevaaleihin. Hirviöpuolueen pysyväksi tunnuslauseeksi tuli  "Äänestä mielipuolia, siinä on järkeä!".

Mielipuolien varsinainen ohjelma on kekseliästä satiiria. "Mielipuolien hallituksen ollessa vallassa kaikille mahdollisille kiinteistöjen ostajille jaetaan sanakirjan mukainen selitys sellaisista termeistä kuin "tulva-aukea", "rannikkoeroosio" ym. Tämä säästää aikaa selityksiltä, miksi heillä ei ole enää kotia sen jälkeen kun luonto on huolehtinut ympäristöstä." Liikenteen suhteen ehdotetaan, että maatalouden tukemiseksi ja energiakriisin välttämiseksi hallitus aloittaa yhteistyön Volkswagenin kanssa jotta luotaisiin auto joka käy lannalla. Auton nimeksi tulisi "Sontakuoriainen" (Dung Beetle). Jokaiselle autonomistajalle annetaan energiakriisin varalta hevonen. Moottoriteiden ruuhkista päästään eroon sulkemalla ne.

Mielipuolten hallitus pitäisi voimassa suhteet Eurooppaan, mutta palauttaisi brittiläiset arvot voimaan. "Me pidämme mielipuolisista mittayksiköistä, jotka eivät ole kymmenellä jaollisia. Gallona korvaa tästedes kilogramman. Jos eurooppalaiset eivät ymmärrä muuta kuin desimaaleja, he saavat luvan pysyä Euroopassa. Mitä tulee eurooppalaiseen vaatimukseen että kaikilla tulee olla henkilöllisyystodistus, ehdotamme lakia että jokaisen on pidettävä mukanaan taskupeiliä, jotta he voivat todeta henkilöllisyytensä peiliin katsomalla."

Sisäpolitiikan osalta mielipuolien kanta on selvä. Monty Pythonin Hupsun Kävelyn Ministeriö on perustettava välittömästi. Trafalgarin aukiolle on pystytettävä Lordi Sutchin patsas. Uudeksi kansallislauluksi valitaan Goodies-yhtyeen apinalaulu "Do The Funky Gibbon", koska "se on huomattavasti eloisampi sävellys kuin nykyinen." Viestinnän osalta entinen piraattitiskijukka näki tähdelliseksi kansalaiskeskustelun aiheesta "Miksi on olemassa vain yksi tyttösmurffi".

Mielipuolien urheiluohjelma vaatii, että Olympialaisiin pitäisi lisätä klassiset lajit muna- ja lusikkajuoksu, kolmijalkajuoksu ja pussijuoksu. Myös pitäisi virvoittaa henkiin vanha traditio, kansalliset noidanpieksemiskilpailut, jotka lakkautettiin 400 vuotta sitten sillä verukkeella että osallistujat ryyppäsivät liikaa. Jalkapallohuliganismin ongelma ei ole se, kuinka estää niitä idiootteja lähtemästä maasta. Pitäisi pohtia, kuinka estää heitä palaamasta kotiin. Manchester Unitedin kannattaminen tulisi laittomaksi, jos on syntynyt Crewen eteläpuolella.

Mitä rahapeleihin tulee, mielipuolien ehdotus on rakentaa uudenlaisia hedelmäpelejä. Uudessa hedelmäpelissä työnnetään sitruuna automaattiin ja yritetään saada kolme kolikkoa samaan riviin, jotta voittaisi lisää sitruunoita.

Luokkakokoa saadaan pienemmäksi ahtamalla oppilaat lähemmäksi toisiaan ja istuttamalla heidät pienempiin pulpetteihin. Ottaen huomioon koululaitoksen surkean tilan, pitää saattaa voimaan laki, joka velvoittaa jokaisen koululaisen keksimään yhden uuden sanan joka päivä, ja käyttämään sitä puhuessaan äidilleen. Näin englannin kieli voi kehittää 21 900 000 000 uutta sanaa yhdessä vuodessa, mikä rikastuttaa kieltä ja kulttuuria.

Ilmaista viagraa on jaettava kaikille yli 69-vuotiaille. Alle 69-vuotiaat saavat nauttia vain sivuvaikutuksista. Vuodepaikkojen määrä maan sairaaloissa kaksinkertaistetaan rakentamalla seinän kokoisia peilejä joka vuodeosastolle. Turvapaikkaa etsivien osalta mielipuolien linja on selkeä. Turvapaikat olisi merkittävä paremmin. Wensleydale-juusto julistetaan uhanalaiseksi lajiksi. Sähköllä käyvät elektroniset lemmikit saavat äänestää sähköpostitse.

Valitettavasti Sutchin huumori kuihtui 1990-luvun lopulla, kun hän sairastui masennukseen. Hänet löydettiin kodistaan hirttäytyneenä kesäkuussa 1999. Lukuisat parlamentinjäsenet, joiden kanssa hän oli kilpaillut, julkitoivat osanottonsa. Konservatiiviparlamentaarikko Harry Greenway, Sutchin läheinen ystävä, lausui muistosanoinaan että "Lordi Sutch oli mies, joka toi iloa politiikkaan, ja ivasi poliitikkojen tärkeilevyyttä". Toinen konservatiiviedustaja Nigel Evans kirjoitti, että "Sutch oli omaperäisyydessään lyömätön kaikista. Täytevaalit eivät tuntuneet todellisilta, ellei Sutch ollut ehdolla. Kaikki parlamentaarikot jäävät kaipaamaan häntä." Downing Street antoi tapahtumasta oman sardonisen lausuntonsa: "Brittiläinen politiikka ei ole enää samaa ilman häntä."

Sutchin kuoleman jälkeen hänen puolueensa on kokenut lisää takaiskuja. Puolueen uusi puheenjohtaja Cat Mandu menehtyi traagisesti liikenneonnettomuudessa, kun auto ajoi kissan yli.