Bielefeldissä Saksassa asuva aviopari Ernst ja Suzanne Hort puivat liittoaan avio-oikeudessa vuonna 1992. Suzanne väitti, että hänen aviomiehensä oli puhunut hänelle keskimäärin 3,5 sanaa päivässä kahden kuukauden ajan. Kun tuomari kysyi, oliko pari riidoissa, tyrmistynyt vaimo saattoi vain vastata, että he eivät ikinä riitele, koska mies ei koskaan sano mitään. Muistikirjan perusteella vaimo saattoi osoittaa, että pisin miehen lausuma lause näiden kahden kuukauden aikana oli ollut "Tämä kahvi maistuu tiskivedelle." Kun tuomari tiedusteli mieheltä mielipidettä erosta, tämä vastasi lyhyesti: "Olen samaa mieltä."

Glessenissä puolestaan Helga Briemer haki eroa miehestään Rolfista, koska hän ei ollut pystynyt nukkumaan puoleen vuoteen. Rolf Briemerillä oli hermoja kuluttava tapa rouskuttaa suuria määriä selleriä vuoteessa yöaikaan.

Ja lopuksi, kuin todistuksena siitä että saksalaiset avioliitot ovat tuhoon tuomittuja, tapaus Schultz. Stuttgartilainen Wilhelm Schultz vaati avioeroa, kun hänen 37-vuotias vaimonsa Anna toi miespuolisen psykoanalyytikkonsa jakamaan aviovuoteen. Tarkoitus oli, että psykoanalyytikko analysoisi, mitä Wilhelm puhuu unissaan.