Tähän pitäisi laittaa se vanha pilapiirros, olikohan se Sempéltä, missä mies onnistuu törmäämään autollaan Saharan ainoaan puuhun.

Totta kai joku on onnistunut tekemään tämänkin. Ténérén puu oli maailman yksinäisin puu, akaasia joka kasvoi vuosikymmenet Koillis-Nigerissä. Se oli ainoa puu 400 kilometrin säteellä, ja se merkittiin karttoihin. Ranskalainen Länsi-Afrikan muukalaislegioonan komendantti teki puun tunnetuksi löydettyään sen 1939 ja ihmetteli aiheellisesti puun olemassaoloa. "Mikä sen salaisuus on? Kuinka kamelit eivät ole syöneet sitä suihinsa, miksi tuaregit eivät ole pilkkoneet sitä nuotiopuiksi? Selitys on, että karavaanit pitävät sitä koskemattomana maamerkkinä."

Moottoriajoneuvot eivät kohdelleet puuta yhtä kunnioittavasti. Siihen osui rekka, kaiken huipuksi kahdesti. Ensimmäisen kerran auto törmäsi puuhun joskus 1950-luvulla. Vauriot täydensi 1973 väittämän mukaan juovuksissa ollut libyalainen kuski, joka onnistui kaatamaan Saharan ainoan puun. Maailman kurjimman kuskin toimesta kaatunut runko asetettiin näytteille Nigerin Kansallismuseoon Niameyhin. Tänään puun paikalla on muistomerkiksi pystytetty metalliveistos.  

Tämän hetken eristäytyneimmän puun nimeä kantaa Bahrainin ainoa luontaisesti kasvava puu, Sharajah al-Hayah, Elämän Puu, jonka arvioidaan kasvaneen sijoillaan 400 vuotta. Kukaan ei tohdi arvata, mistä se saa vetensä ja ravinteensa. Puu on merkitty Google Earthiin.