524184.jpg

"Ylähuoneen vaalien jälkeen pääministeri Junichiro Koizumin tulee luovuttaa paikkansa Jeesus Matayoshille, ainoalle oikealle Jumalalle. Jos hän ei kykene, hänen tulee suorittaa harakiri ja kuolla. Jeesus Matayoshi, ainoa oikea Jumala, heittää hänet helvetin tuliseen järveen. Syy tähän on: silmä silmästä, hammas hampaasta. Sama koskee äänestäjiä, jotka eivät äänestä Jeesus Matayoshia, ainoaa oikeaa Jumalaa. Asiasta lähemmin vaalimainoksissa."

Päästäisen aikoihin nähtiin kiintoisa ja kiistelty dokumentti Jeesuksen sukuhaudan etsimisestä. Talpiotin kaivausten tulosten merkitystä puolusteltiin todennäköisyyslaskennalla ja DNA-tutkimuksella. Valitettavasti tämä on puppua, sillä kaikkihan toki tietävät että Jeesuksen hauta sijaitsee Kashmirissa.

Paikalliset ovat kauan tienneet, että paikalliseen hautaan on laskettu suuri persoonallisuus. Häntä kutsutaan nimellä Yuz Asaf, Allahin profeetta. Todisteena on esitetty Maulvi Abdullahin vuonna 1899 kirjoittama selonteko tutkimuksistaan, jotka osoittavat, että muslimit pitävät hautaa suuressa arvossa ja vierailevat siellä säännöllisesti osoittamassa kunnioitustaan. Vainajaa ei ole haudattu hindujen tapaan. Shiialaiset oppineet pitävät tosiasiana, että haudassa lepää ulkomaalainen prinssi, joka eli 600 vuotta "ennen meidän profeettaamme", eli 600 vuotta ennen Muhammedia, joka kuoli vuonna 632.

Pyhiinvaellusten kannalta olisi edullista, jos Jeesuksella olisi useampia hautoja ympäri maailmaa. Yllättävän varteenotettava pyhiinvaelluskohde on Japani - kaikista mahdollisista maailman maista.

Honsun pohjoisimmassa kolkassa, Aomorin prefektuurissa Herain pienessä kylässä, sijaitsee Jeesuksen hauta. Tänne hän asettui, meni naimisiin, ja kuoli 106 vuoden korkeassa iässä. Paikallisen tarinan mukaan Jeesus saapui Japaniin ensi kertaa 21-vuotiaana ja laski maihin Hashidaten satamassa, Suurten opettajien johdolla hän opetteli Japanin kieltä, kirjallisuutta ja muita oppiaineita. Nimellä Taro Jurai tunnettu Jeesus palasi 11 vuoden opintojen jälkeen takaisin Juudeaan, jossa hän opetti paikallisille asioita luvatusta valtakunnasta, Japanista. Valitettavasti, tarina kertoo, hänen opetuksensa katsottiin liian radikaaleiksi, joten hänet tuomittiin kuolemaan.

Herain legendan mukaan Jeesus pakeni ristiinnaulitsemista siten, että hänen identtinen kaksoisveljensä  nostettiin ristille hänen sijastaan. Kun veli teki kuolemaa Golgatalla, Jeesus oli jo kaukana. Mukaansa hän otti veljensä korvan ja Neitsyt Marian hiussuortuvan. Selvittyään vaarallisesta matkasta Siperian poikki Kristus saapui Japaniin, asettui Heraihin, otti vaimon nimeltä Miyuko ja sai kolme tytärtä.

Jos tarinaan tästä tarinasta on uskominen, niin 1935 Kiyomaru Takeuchi sattui löytämään Ibarakin prefektuurista 1900 vuotta vanhan käsikirjoituksen, jossa kerrottiin Jeesuksen elämäntarina Japanissa. Viranomaiset kielsivät välittömästi levittämästä tällaista uutista. Alkuperäinen käsikirjoitus tuhoutui Tokion pommituksissa, joten jäljelle jäi herra Takeuchin itsensä laatimat kopiot, jotka kaikkien asianosaisten vaivoja säästäen olivat sopivasti käännetty nykyjapaniksi.

Jeesuksen kysyntä Japanissa ei rajoitu pelkästään hautoihin. Japanissa vaikuttaa ilmielävä Jeesus. Poliitikko Mitsuo Matayoshi perusti 1997 Maailman Taloudellisen Yhteisön Puolueen, jonka kulmakivenä on herra Matayoshin vakaumus siitä, että hän on Jeesus Kristus.

Hra Matayoshin ohjelma on sekoitus augustinolaista oppia ja konservatiivista politiikkaa. Hän ilmoittaa toteuttavansa Kristuksen ominaisuudessa viimeisen tuomion, mutta pysyttelevänsä tuomiossaan tiukasti vallitsevan poliittisen järjestelmän ja lainsäädännön puitteissa. Hänen ensimmäinen askeleensa Vapahtajana on päästä Japanin pääministeriksi, minkä jälkeen hän uudistaa Japanin yhteiskunnan ja Yhdistyneiden Kansakuntien olisi syytä valita hänet pääsihteerikseen. Maailman taloudellinen järjestelmä muokataan suuntaan, joka rohkaisee jokaista kansakuntaa omavaraisuuteen. Maailmankauppa ja globalisaatio levittää Matayoshin mielestä tyytymättömyyttä ja epätasa-arvoa.

On arveltu, että Matayoshin poliittisiin ja taloudellisiin katsantokantoihin on vaikuttanut suuresti se tosiseikka, että hän on okinawalainen, ja Okinawassa on vuosikymmeniä vastustettu amerikkalaisten lentotukikohtaa. Okinawalaisten mielestä heidän saarensa on laittomasti miehitetty.

Matayoshi on osallistunut lukuisiin parlamentti- ja pormestarinvaaleihin, mutta häntä ei ole koskaan valittu. Entisen preppauskoulun opettajan omaperäinen ohjelma ei ole herättänyt kovin suurta kannatusta, vaikka hän kampanjoi ahkerasti kaiutinautolla (hyvin yleinen tapa). Äänestyshalukkaita kansalaisia saattaa karkoittaa hänen viestinsä parista myös se pikkuseikka, että hän huutaa iskulauseitaan kabuki-tyylisesti korkealla ja venytetyllä äänellä.