1253877268_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos asunnoton opiskelija Matti Vanhanen uskaltaa saapua huomenna Suomeen, eikä jää maanpakolaiseksi Yhdysvaltoihin, hänelle käy kuin Mihail Gorbatshoville palatessaan Krimiltä. Hän huomaa tulleensa maahan, joka on kokonaan toisenlainen kuin vielä viikko sitten.

Epäilen, että asunnoton opiskelija Matti Vanhanen ei tajua tätä. Mutta sillä ei ole merkitystä. Hän tulee huomaamaan.

Siitä huolimatta yllätin itsenikin päätymällä siihen ajatukseen että hallituksen ei pidä erota. Sen tulee luoda uusi vaalirahoitus ja –julkisuuslainsäädäntö. Ja sen pitää tapahtua nyt. Ne hetket, jolloin järjestelmän on pakko korjata itseään, ovat liian harvinaisia hukattavaksi.

Kun John Kerry hävisi 2004 George W. Bushille selvästi, ilman että tarvitsi riidellä vaalilippujen rei’ityskoneen jäljistä, sanottiin että näin on parempi. Bush saa itse siivota omat sotkunsa ja taiteilla konkurssimaansa kanssa kuten parhaiten taitaa. Niinpä tämä lähes hulluuteen asti vakaumuksellinen markkinatalouden kannattaja jäikin lopulta historiaan sinä USA:n presidenttinä, joka kansallisti pankit. Jos asunnoton opiskelija Matti Vanhanen joutuu suorittamaan suomalaisen politiikanteon kannalta vastaavanlaisia toimenpiteitä, en pane ollenkaan pahakseni.

Sen jälkeen Keskusta voisi valita puheenjohtajakseen Seppo Kääriäisen, joka uskokaa tai älkää, on ainoa mokoman puolueen entinen tai nykyinen ministeri, jonka tekemisissä on joskus ollut jotain tolkkua. Vaikka heitä on vain yksi, niin sekin on sentään yksi enemmän kuin vaikkapa naSDP:llä, kokoomuksella tai vihreillä.

Yllättävästi piristyneeseen päivittämiseen tulee ainakin pieni tauko. Viikonloppuna Rakkautta & Anarkiaa –elokuvia ja maanantaista alkaen luennointia Kymen opistossa. Sama ohjelma kuin syyskuun alussa Oriveden opistossa; mangan historia ja lajityypit alkaen vuodesta bratwurst. Eikä se niille riittänytkään. Pitäisi kuulemma tulla uudestaan vetämään sama numero animesta. Höh.