Pennsylvanian maaseudulla ryhmä uroita oli siemaillut olutta ja ampunut aseilla Irving Michaelsin kotitalon kuistilta. He ampuivat 35 laukausta kohti ohi kulkenutta pesukarhua, mutta kaikesta päätellen olut oli heikentänyt heidän osumatarkkuuttaan, joten eläin pääsi pakenemaan metrin levyiseen viemäriputkeen.

Herra Michaels, 27, oli päättänyt nitistää eläimen, joten hän haki kannullisen bensiiniä ja kaatoi sitä pystysuoraan putkeen savustaakseen elikon ulos. Tulen sytyttäminen sujui hra Michaelsin taholta huomiotaherättävän heikosti, joten hän tyhjensi lopulta koko bensiinikanisterinsa viemäriputkeen ja yritti sytyttää uudestaan tulen. Jälleen kerran hra Michaels epäonnistui pyrkimyksessään. Mutisten kavereilleen jotakin sentapaista kuin "minuahan ei yksi eläin päihitä" hra Michaels hyppäsi putkeen, liukui jalat edellä viiden metrin matkan putkea alas ja sytytti perille päästyään tulitikun.

Silminnäkijän Joseph McFaddenin mukaan hra Michaels syöksyi putkesta ulos kuin Polaris-ohjus sukellusveneestä, kohosi yli 60 metrin korkeuteen pihansa ylle, ja karjui mennessään. Silminnäkijät huomioitsivat, että hänen kiljaisussaan kuului selvä doppler-efekti. Sitten kuului kova jysäys kun hra Michaels laskeutui nurmikolle, hämmästyttävää kyllä vähäisin vammoin.

"Se oli oikeastaan ihan siisti homma" kommentoi hra Michaels. "Ihan kuin sirkuksen elävät tykinkuulat. Tekisin sen uudestaan, jos olisin varma, ettei minuun satu."

Tämä juttu oli niin hyvä, että se levisi laajalti ja välittömästi herätti epäilyksiä siitä että se olisi tekaistu. Anonyymi tarkkailija, joka väittää olleensa paikalla, on sittemmin täsmentänyt että Irving Michaels on tosiaan tekaistu nimi, päähenkilömme oikea nimi oli Mike Irving. "Luulen että hän on kaikkein iloisin siitä, että juttua pidetään urbaanilegendana."

Tarinassa on tietysti virheitäkin, huomauttaa anonyymi tarkkailija. Nautittujen oluiden ja ammuttujen laukausten lukumäärä on räikeästi aliarvioitu.