Tuomari Roy Bean, useimmille tuttu Lucky Luke -tarinasta, oli todellinen lännen lengenda. Bean kulki nuorena ympäri Teksasia, ja sai ensi kosketuksen lainkäyttöön toimiessaan Vinagaroonin kyläpahasessa rautateiden rakentajien rauhantuomarina. 1882 hän löysi itsensä Langtryn asemalta, ja tässä kaupungissa hän toteutti lakia seuraavan kahdenkymenen vuoden ajan. 

Tuomari Roy Beanin oikeussali oli Jersey Lily -saluuna, jonka ulkopuolella kylteissä mainostettiin kapakan monipuolisia palveluja: "Tuomari Roy Bean, julkinen notaari", "Rauhantuomari", "Laki Pecosin länsipuolella", "Kylmää kaljaa". Bean veloitti kaksi dollaria kuolemansyyntutkimuksesta ja viisi dollaria avioliitoista sekä -eroista. Tarkkaan ottaen hänellä ei ollut laillisia valtuuksia purkaa avioliittoja, mutta hänen omien sanojensa mukaan "kai minulla on oikeus erottaakin, jos homma ei suju". Jokainen hääseremonia päättyi tuomarin sanoihin "Jumala sielujanne armahtakoon". Suurimman osan tuloistaan hän sai viinan myynnistä. Jokainen tärkeä oikeusjuttu alkoi siten, että Bean pyysi läsnäolevia ostamaan pullon, jotta käsittely olisi joutuisampaa. Hän usein keskeytti käsittelyn tarjoillakseen juotavaa.

Southern Pacific oli ainoa rautatielinja, joka pysähtyi Langtryn asemalla, ja kaupunki oli täysin siitä riippuvainen. Niinpä tuomari Roy Bean suhtautui rautatieväkeen suurella kunnioituksella, ja katsoi läpi sormien niitä rikoksia, joihin rautatieväki syyllistyi. 1882 hän hylkäsi tällä perusteella murhasyytteen, ja huomautti, että vainajalla oli täysi oikeus asettua aseen eteen. Toisessa tapauksessa saluunan kanta-asiakas pääsi pälkähästä, koska uhri oli kiinalainen. Tuomari Roy Bean selasi lakikirjaa, ja totesi "ei täällä millään saamarin rivillä sanota, että kiinalaisen ampuminen olisi laitonta". Ennen siunaustilaisuutta Bean sakotti vainajaa 40 dollarilla siitä, että tämä kantoi takavarikoitua asetta.

Langtryn kaupunki ja saluuna olivat saaneet nimensä kuuluisan englantilaisen näyttelijättären Lillie Langtryn mukaan. Kukaan ei saanut mainita Lillie Langtryn nimeä saluunassa ostamatta ryyppyä ja kohottamatta maljaansa näyttelijättären kuvalle. Kun Langtry oli näytelmäkiertueella Yhdysvalloissa 1888, tuomari pynttäytyi parhaimpiinsa, maksoi kiskurihinnan eturivin paikasta, ja matkusti San Antonioon katsomaan häntä. Roy Bean istui mykistyneenä koko näytelmän ajan, mutta ei rohjennut mennä tapaamaan näyttelijätärtä takahuoneeseen kappaleen päätyttyä.  Lillie Langtry lopulta vieraili itse kaupungissa, joka oli nimetty hänen mukaansa, mutta hänen suurin ihailijansa oli jo kuollut. Roy Bean joi itsensä koomaan San Antoniossa 1903, ja hänet kuljetettiin kotikaupunkinsa oikeustalon takahuoneeseen. Siellä hän seuraavana päivänä kuoli.