1274775086_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuulin että nykyään pokerissa avausparia ässä ja kunkku (A, K) kutsutaan nimellä Anna Kurnikova. ”Näyttää hyvältä, mutta ei koskaan voita.”

Hämmästyttävä, poikkeuksellinen englantilainen Robert Dee on päässyt otsikoihin kiistämällä, että hän olisi maailman surkein tennispelaaja. Tavallinen pallontakoja saattaisi ajatella, että ennätykselliset 54 peräkkäistä tappiota kansainvälisissä turnauksissa antaisivat aiheen joko vaihtaa alaa tai alkaa harjoitella kovemmin.

Ei herra Dee. Huhtikuussa 2008 hra Dee luki Daily Telegraphista uutisen, jossa kirjoitettiin ”Maailman huonoimmaksi tennispelaajaksi rankattu britti voittaa ensimmäisen ottelunsa 54 ottelun tappioputken jälkeen. 21-vuotias Robert Dee Kentistä ei ollut voittanut yhtään ottelua kolme vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan. Kiertueelle osallistuminen on maksanut hänelle arvioiden mukaan 200 000 puntaa. Surkea tappioputki katkesi Reusin turnauksessa, kun Dee päihitti sijoittamattoman 17-vuotiaan Arzhang Derakshanin 6-4, 6-3. Dee putosi toisella kierroksella.”

Dee nosti syytteen solvauksesta. Hänen mukaansa uutinen teki hänestä pilkkaa ja saattoi vahingoittaa hänen mahdollisuuksiaan työskennellä tulevaisuudessa tenniksen parissa. (Minkä tenniksen? Missä tulevaisuudessa?)

Hra Deen tiukkasävyisen ja juridisen kirjeen vastaanotti jokainen viestintäväline, joka oli uutisoinut asiasta. Useimmat niistä totesivat, että 82 sanan mittainen pikku-uutinen huono-onnisen britin menestystä vaille jääneestä tennisurasta ei ollut oikeusjutun arvoinen, joten he lähettivät anteeksipyynnön. Tiedon maailmalle levittänyt Reuters mieluummin sopi asian maksamalla Deen 250 000 punnan suuruiset oikeuskulut kuin jäi odottamaan päätöstä jutusta, jossa Dee vaati korvauksena maineensa tärvelemisestä vaatimattomat 1,2 miljoonaa.

Tennisammattilainen Deen kotisivu www.robertdee.co.uk on omalaatuinen spektaakkeli. Kuvissa sympaattiselta vaikuttava Dee kertoo itsestään sattuvasti:”En alkanut pelata vakavissani ennen kuin 16-vuotiaana, joten arvelin että ammattilaisurani alkaisi hivenen myöhempään kuin muilla. Tiesin että 21-vuotiaana en olisi legenda, mutta ehkä 23-24-vuotiaana kolkuttelisin suurten turnausten ovia ja kohoaisin rankinglistalla. No, osoittautui että tuo toive oli hivenen naiivi.”

Muut tennisammattilaiset laittavat sivuilleen komeita kuvia itsestään palkintojen kanssa. Deen ei kuitenkaan tarvitse hävetä muiden tennisammattilaisten rinnalla. Hänellä on tarjota jotain sellaista, mihin muut eivät pysty. Deellä on kokoelmissaan mittava lista anteeksipyyntöjä! Anteeksipyyntö BBC:ltä, anteeksipyyntö Daily Maililta, anteeksipyyntö Sunilta, anteeksipyyntö Reutersilta, anteeksipyyntö Daily Starilta, anteeksipyyntö Daily Mirrorilta, anteeksipyyntö Independentiltä, anteeksipyyntö Daily Expressiltä, anteeksipyyntö Washington Postilta, anteeksipyyntö Fox Newsiltä, anteeksipyyntö…

Daily Telegraph ei pyytänyt anteeksi. Se antoi jutun mennä oikeuteen. Huhtikuun lopussa 2010 oikeusistuin Lontoossa antoi päätöksensä. Tuomari Sharp totesi, että Deen ennätyksellinen tappioputki ammattilaistenniksessä on kiistaton tosiasia, eikä sitä muuta se, että hra Dee voitti muutaman ottelun pikkukisoissa, jotka eivät kuulu ammattilaiskalenteriin. Daily Telegraphilla ei ole mitään lisävelvoitetta todistaa, että hra Dee olisi pelitaidoiltaan objektiivisesti arvioituna maailman huonoin ammattilaispelaaja. Lehden käyttämä luonnehdinta on suoraa seurausta hänen ennennäkemättömästä tappioputkestaan.

Daily Telegraph uutisoi oikeuden päätöksestä otsikolla ”’Maailman huonoin’ tennispelaaja häviää jälleen”.