1300911940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Masukomi = joukkoviestimet. Masugomi = joukkoroska.

Havaitsin Tepcon varapääjohtajan kiertelevän evakuointikeskuksessa pyytämässä anteeksi evakuoiduilta. Kumarrus tatamin äärellä, ja sitten kumartamaan seuraavalle tatamille. Olisin halunnut nähdä hänen tekevän tämän Saitama Super Areenalla, jonne on evakuoitu 12 000 fukushimalaista. Herra kumartelisi siinä pari päivää.

Voisi hän kukaties edelleen seppukun tehdä siellä suojabunkkerissaan 70 km päässä, minne Tepco on vetäytynyt tilannetta tarkkailemaan, mutta mitähän sekin auttaisi. Kansa vaatii, että Tepcon lomaosakkeet, joita sijaitsee ympäri Japania, olisi asetettava evakuoitujen käyttöön.

Luotan edelleenkin enemmän Japanin säteilyturvakeskuksen Hidehiko Nishiyamaan, jos nyt johonkin voi luottaa. IF-kartta on vaihtunut hänen takanaan mangakuvituksella koristeltuun infotauluun "Miten suojautua säteilyltä".

Mutta nyt uutta tietoa. Olen illan mittaan ihmetellyt tätä raporttia, joka on ollut päättyneen illan aikana Japanin ykköspuheenaihe.

http://www.nsc.go.jp/info/110323_top_siryo.pdf

1300912091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mallintamisella on laskettu Fukushiman ympäristön kumuloitunut säteilyannos 16.3. alkaen, josta hetkestä on olemassa riittävästi numeraalista dataa. Tämä onkin tärkeämpää kuin hetkelliset piikit. Nuclear Safety Commission kertoo, että tämä koelaskenta perustuu "konservatiiviselle arviolle" siitä paljonko säteilyä on vuotanut ympäristöön. Paikalla asuvia kansalaisia tämä koskee siinä tapauksessa, että he olisivat viettäneet aikaansa ympärivuorokautisesti ulkona. Sisätiloissa saatu säteilyannos on alkaen 1/4:stä jopa 1/10:een tästä.

Fukushima ykkösen välittömässä läheisyydessä kumuloitunut annos on kartan mukaan 10000 mSv. Se on 10 sievertiä.

Tuollainen lukema riittää mihin tahansa tarkoitukseen, joten heräsi mielessäni kysymys, onko taas mikrot ja millit sotkettu ja voiko luku pitää paikkaansa. Lasketaanpa. Kyseessä on yhteissumma säteilystä viikon ajalta 16.3.-23.3. eli ajalta, josta on saatavissa jotakuinkin säännöllistä numeraalista tietoa. Viikossa on 168 tuntia. 10 000 : 168 = 59,5 mSv/h.

Tuollaisia keskimääräiset säteilyannokset tunnissa ovat varmaankin olleet, kun huippuarvot reaktorien vieressä ovat olleet pahimmillaan 400 mSv/h vielä viikonloppunakin, ja taas tänään, kun työt jouduttiin vaihteeksi keskeyttämään.

Johtopäätös, sanoo Nikke Knatterton: Fukushiman ykkösvoimalan alue on kuolemanvarjon laakso, jos sitä joku oli epäillytkään.

Hanavesi on alkanut ylittää raja-arvot useallakin paikkakunnalla. Jodista jos on kysymys (kuten nyt useimmissa tapauksissa on, kuten meille on annettu kertoa) niin radioaktiivisen jodin puoliintumisaika on hulppeat 8 päivää, joten pinaatinviljelijäkin selviää antamalla satonsa kypsyä vielä viikon.

Ellei sitten kastele sitä hanavedellä.

Nimittäin yllättävää, yllättävää, arvatkaa minä päivänä Tokiossa on mitattu suurimmat vuorokauden keskimääräiset säteilyarvot?

http://ftp.jaist.ac.jp/pub/emergency/monitoring.tokyo-eiken.go.jp/monitoring/past_data.html

Eilen. Ne on mitättömiä, mutta kuitenkin, eilen. Hallitus varoittaa, että Tokion vettä ei saa antaa pikkulapsille.

Ja mitä on tämä: "Itävaltalaisten asiantuntijoiden laskelmien mukaan Fukushimasta pääsi ympäristöön radioaktiivisia hiukkasia kriisin ensimmäisten 3–4 päivän aikana noin 20–50 prosenttia siitä määrästä, mitä Tsernobylistä aikoinaan katastrofin ensimmäisten kymmenen päivän aikana." (HS) Jaha.

Kaikissa kuudessa reaktorissa on sähköt. Nyt kun saisi vielä jäähdytyksen toimimaan siellä kamikaze-vyöhykkeellä, niin hyvä olisi. Sitä tosin joutuu vielä odottamaan. Juuri loukkaantui kaksi työntekijää, kuulemani mukaan siitä, että purkukuntoisesta konstruktiosta tippuu roinaa niskaan. Tässä alkaa olla aihetta toivoa, ettei Hyper Rescuelta loppuisi miehet ennen kuin jäähdytys saadaan kuntoon.

Koska joukkoroska ei enää televisioi Tepco-showta suorana, käytämme muiden palveluksia. Independent Web Journal.

Huippusuosittu pääministeri (hyväksymättömyysprosentti eilen 68%) luottaa Milk Poweriin: (2chan) Japanin seuraava innovaatio onkin maitovoimalla käyvä energialaitos.

1300911922_img-d41d8cd98f00b204e9800998e