Maaliskuussa 2006 Western Union välitti viimeisen sähkeen Yhdysvaltojen alueella. 155 vuotta jatkunut tiedonvälityksen perinne selvisi kilpailusta puhelimen, kirjepostin ja vielä telefaksienkin kanssa, mutta käytännöllisesti katsoen ilmaiset sähköpostit olivat sille lopulta liikaa. Viimeisenä toimintavuonna sähkeen hinta USA:ssa oli 10 dollaria. Loppu koitti hyvin epäseremoniallisesti. Western Union ilmoitti lyhyesti asiakkailleen verkkosivullaan, että sähkeiden välitys on lopetettu.

1900-luvun alussa, kun sähkeiden asema nopeimpana viestinvälitysmuotona oli vielä kiistaton ja jokainen sähkötetty sana maksoi, markkinoilla oli lukuisia koodikirjoja, joilla saatiin sähkeen pituus minimoiduksi. Kaupallisten koodien lisäksi oli luonnollisesti käytössä tiedustelun ja järjestäytyneen rikollisuuden omat koodit. Nokkeluus oli hyväksi tavallisellekin sähkeiden lähettäjälle.

Huumorikin kukki. Kun Daniel Arap Moi valittiin Kenian presidentiksi, Kari Suomalainen piirsi Kekkosen sanelemaan adjutantilleen: "Lähetetään maailman lyhyin sähke. Teksti lähettäjineen ja vastaanottajineen: "Moi. UKK."

Leo Rostenin oppikirjassa The Joy Of Jiddish ilmestyi tarina Venäjältä. Moskovalainen rouva Gerschenbaum lähetti sähkeen aviomiehelleen Kiovaan. Teksti kuului: "Ehdotettu leikkaus leikkaus". Mies vastasi hetimiten: "Ehdotettu leikkaus leikkaus."

Ohrana koputti Gerschenbaumin ovelle ja vaati tietää, mitä salakoodi tarkoitti. Gerschenbaum närkästyi ja vastasi, että mitään koodia ei ollut. "Vaimoni on sairaana. Hän sähkötti: "Ehdotettu leikkaus. Leikkaus?". Totta kai vastasin siihen  "Ehdotettu leikkaus? Leikkaus!" Tietenkään emme maksa ylimääräistä huuto- ja kysymysmerkeistä."

Epämääräinen mutta kuuluisa juttu G.B.Shaw'n ja Winston Churchillin sähkeidenvaihdosta on merkitty usein muidenkin nimiin, mutta olettakaamme, että kyseessä oli Shaw ja Churchill. Tarina sopii parhaiten juuri näiden sanavalmiiden veijareiden luonteeseen.
Shaw: "LÄHETÄN KAKSI LIPPUA ENSI-ILTAAN. TUO YSTÄVÄ MUKANA JOS SELLAINEN ON."
Churchill: "EN PÄÄSE ENSI-ILTAAN. TULEN TOISEEN ESITYKSEEN JOS SELLAINEN ON."

Yhtä epämääräinen mutta kekseliäs tarina vuodelta 1843 kertoo Britannian Intian armeijan kenraalista Sir Charles Napierista. Vallattuaan Sindin ruhtinaskunnan Napier ilmoitti voitostaan Lontooseen yhdellä sanalla: "Peccavi". Latinankielinen sana tarkoitti englanniksi käännettynä "I have sinn'd".

Lehtimoguli William Randolph Hearst kuului ottaneen yhteyttä Marsin kanavien tutkijaan Percival Lowelliin ja sähköttäneen "Onko Marsissa elämää. Sähkötä tuhat sanaa. Maksettu etukäteen." Lowell mietti hetken ja lähetti tuhatsanaisen vastauksensa: " NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS NOBODY KNOWS ..."

Lyhyesti ja ytimekkäästi, osa 1