1300404693_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hauskaa seitsemännen päivän aamua. Kehutaan vaihteeksi Tepcoa. Heidän webbikamerallaan näkee kauniita kuvia. Tuonne voisi lähteä purjehtimaan.

Ja se siitä.

Sillä välin kun edanointiin uupuneena vedin sikeitä, kamikaze-paloautot saivat yhdistettyä virran ydinlaitokseen. Jos putket pelittävät ja saadaan asennettua uudet pumput suolavedessä pilaantuneiden sijalle, niin vähän kerrassaan voidaan aloittaa uudelleen sauvojen jäähdytys muuten tuhoutuneissa voimaloissa. Pitkästä aikaa eilen illalla Tepcon tiedotustilaisuudessa nähtiin huojentuneita ilmeitä.

"Psykologinen operaatio", meriveden heittäminen helikopterilla pussista sisälle, näytti tuottaneen tuloksia. Helikopterit mittasivat, että säteilyarvot olivat neljännen ja viimeisen lennon aikana laskeneet. Tulos saattoi yllättää jopa Tepconkin.

1300404748_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tosin jäähdytys ei vielä vastaa kysymykseen, mitä tehdä, jos reaktoreiden kuuppa on auki.

1300406571_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sikäli kun kukaan enää uskoo viranomaisten julkistamiin säteilymittauksiin, vinkkaisin erittäin kiinnostavan sivun: http://tsukubanews.wordpress.com/

Fukushiman ja Ibarakin prefektuurien säteilymittarit ovat nähtävästi aivan erikoista, omaa japanilaista valmistetta, sillä ne yllättäen lakkaavat aika ajoin toimimasta. Joka kerta, kun Tepco osoittaa paniikin oireita, Fukushiman mittareille tapahtuu mystinen toimintahäiriö. Mikro- ja millisievertien sijasta taulukkoon kirjataan "Under servey", mikä tarkoittanee engrishillä "under survey", mikä tarkoittanee suomeksi sensuuria.

1300404724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva: ei mikään vaara meidän kuvioihin mahdu

Olen samaa mieltä. Netissä on paljon tuubaa. Tätä virallisen datan keräystä ja julkituontia mahdollisuuksien mukaan lähes reaaliajassa ylläpitää anonyymi taho, mikä on aina erittäin epäilyttävää. Koska epäilyttävät henkilöt katsovat jostain syystä, että heillä on oikeus puuttua asioihin jotka heille kuuluvat, niin heillä on myös omia mittareita. Yhden sijaintipaikaksi ilmoitetaan National Institute for Advanced Industrial Science and Technology. Toisen mittarin sijaintipaikka on National Institute for Materials Science. Sivuston englannin kieli on virheetöntä.

Tästähän voisi laskea yhteen 1+1+1, ja saada tulokseksi että ...tätä sivustoa varmasti ylläpitää ibarakilainen tofukuski, koska viranomaiset ja televisio ovat ilman muuta paremmin oikeassa.

Minua harmittaa, että emme näe enemmän välähdyksiä Fukushiman kriisikeskuksesta, joka tehokkaaseen japanilaiseen tyyliin perustettiin viidentenä päivänä ydinonnettomuuden alkamisen jälkeen.Siellä on ollut paikalla kameroiden edessä kaksi aivan uskomatonta tyyppiä. Joudun käyttämään heistä salanimiä, koska en ehtinyt ymmärtää nimien kanjeja.

Toinen on leveänaamainen, sotkutukkainen mies, josta käytän nimitystä Cambridgen professori. Toinen on leuaton ja soikionaamainen tyypillistä tyypillisin japanilaisen insinöörinörtin mallikuva Hitachilta, joka käyttää paksuja pullonpohjalaseja. Cambridgen professori esiintyy leveästi, on suorastaan suulas, ja osoittelee kuulakärkikynällään sinne tänne ja esittää yleisölleen kysymyksiä. Hitachin nörtti on hiljainen ja sanoo korkeintaan Cambridgen professorin lausahduksiin "epätodennäköistä".

Stereotypioin nyt tarkoituksella, mutta koska tässä vaiheessa ei ole tarjolla muuta kuin psykologisia operaatioita, niin ajattelen, että tässähän meillä on klassinen kaikkien katastrofielokuvien ja etsiväsarjojen työpari. Cambridgen professori on luova aivopuolisko, joka heittelee hullujakin ideoita. Hitachin nörtti on älyllinen aivopuolisko, joka kertoo Cambridgen professorille, mitkä hänen aivoituksistaan ovat mahdottomia. Jos asioiden kulku olisi näiden kahden hepun varassa, se kuulostaisi huomattavasti paremmalta kuin erään nimeltämainitsemattoman kohta valtion haltuun ajautuvan raunioituneen energiayhtiön tiedotustilaisuudet.

1300406384_img-d41d8cd98f00b204e9800998e