Sillä välin kun pörssit heiluvat, islantilaiset hamstraavat ruokaa ja rauhanpalkinnon voittaja on ilmaissut kannattavansa sotilasliittoa, on Norjassa tapahtunut.

Antiikin aikoina oli selvää, että yksikään valtiomies tai sotapäällikkö ei ryhtynyt riskialttiisiin toimiin kysymättä neuvoa oraakkelilta tai astrologilta. Ronald Reaganin luottamus omaan astrologiinsa on kohtuullisen hyvin dokumentoitu. Kun Gorbatshov nousi valtaan, Reaganin astrologi katseli hänen kuvaansa ja totesi "tämä mies on reformisti, hänen kanssaan voi neuvotella".

Norjalainen kansanedustaja Saera Khan pisti paremmaksi. Verdens Gang sai selville, että rva Khan on käyttänyt 48 000 kruunua selvänäkijöiden ja ennustajien palveluihin. Viime vuosien sijoitukset tulevaisuuden näkyihin nousevat satoihin tuhansiin kruunuihin. VG:n mukaan hänen soittonsa kävivät niin jatkuviksi, että linjojen pitäjätkin saivat tarpeekseen ja käskivät häntä lopettamaan soittelun.

Asiassa ei olisi muuten jutun juurta, mutta Norjassa kansanedustajat voivat soittaa valtion laskuun. Khan oli pahentanut tilannettaan kiistämällä tarmokkaasti asian. Viime torstaina hän ilmoitti katuvansa ja lupasi maksaa laskunsa itse. Samalla kansanedustaja lupasi olla asettumatta ehdolle tulevissa vaaleissa.

Verdens Gang on tutkinut myös muiden kansanedustajien puhelinlaskuja. Jan Arild Elingsen perusteli 58 000 kruunun puhelinlaskuaan sillä, että perhe ja työtehtävät ovat ulkomailla. Lasku oli hänen mielestään täysin luonnollinen.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa Georgian osavaltiossa Cobbin piirikunnan hallituksen jäsen Annette Kesting lähetti rva George (!) Ann Millsille kaksi katteetonta shekkiä yhteensä 3000 dollarin arvosta. Rouva Yrjö ei ilahtunut asiasta, toi jutun julkisuuteen ja vaati  poliitikkoa maksamaan velkansa. George Ann Mills keräsi runsaasti huomiota, sillä hän sattuu olemaan ammatiltaan  - voodoopapitar. Mills ilmoitti Kestingin tilauksesta uhranneensa kolme kanaa ja kukon ja pyytäneensä 14:ltä jumalalta, että Annette Kestingin poliittinen kilpakumppani Woody Thompson saisi syövän tai kuolisi auto-onnettomuudessa. Kesting kiisti tarmokkaasti rukoilleensa opponenttinsa kuolemaa, mutta myönsi olevansa Millsille velkaa "jostakin".

Jörg Haiderin kuolema auto-onnettomuudessa on näin ollen saanut luonnollisen selityksensä.