Santa Fessä ilmestyvä sanomalehti The New Mexican raportoi 6.3.1995 Uuden Meksikon osavaltioparlamentin työskentelystä.

Osavaltion senaatin istunnossa käsiteltiin lainsäädäntöä, jolla oli tarkoitus luoda uudet puitteet psykologian piiriin lukeutuvan ammatin harjoittamiselle. Albuquerquen kaupungista valittu senaattori Duncan Scott (republikaani) teki käänteentekevän ehdotuksen, joka kuului seuraavasti:

- Kun psykologi tai psykiatri todistaa oikeudessa syytetyn oikeustoimikelpoisuudesta, psykologi tai psykiatri käyttäköön kartiomaista hattua, jonka pituus ei saa olla alle 60 senttiä. Hattu tulee olla kirjailtu tähdin ja salamoin.
- Psykologilla tai psykiatrilla tulee olla parta, jonka vähimmäispituus on 40 senttiä.
- Esittäessään todistuksensa olennaisimpia seikkoja, psykologin tai psykiatrin tulee iskeä sauvalla ilmaan.
- Kun psykologi tai psykiatri esittää asiantuntijalausunnon syytetyn oikeustoimikelpoisuudesta, oikeudenpalvelija himmentäköön oikeussalin valot, ja kirjuri lyököön kiinalaista gongia kahdesti.

Lehden politiikan kirjeenvaihtaja Mark Oswald katsoi parhaaksi huomauttaa, että patakonservatiivi Scottin aloitteista yleensä hyvin harva ikinä johtaa mihinkään. Kuitenkin tällä kertaa hänen ehdotuksensa psykologin asiantuntijalausuntojen esittämistavasta saavutti niin suurta vastakaikua demokraattienemmistöisessä senaatissa, että hänen ehdotuksensa hyväksyttiin osaksi lakipakettia.

Kuinka lakipaketille osavaltion kongressissa lopulta kävi, tarina ei tietenkään kerro.