Calgaryn Olympialaisissa 1988 maailman huomion keskipisteenä oli koko shown varastanut 24-vuotias työtön muurari Cheltenhamista, Eddie Edwards, maailman huonoin mäkihyppääjä. Ylipainoinen, epäurheilullinen ja likinäköinen Edwards oli sympaattinen veikko, joka ei tärkeillyt. Hän oli täydellinen antisankari, jota koko muu maailma piti olympiahengen ruumiillistumana, paitsi Suomi, jolla oli joku Matti Nykänen, joka voitti samoissa kisoissa kolme kultamitalia. Joidenkin lehtien, kommentaattoreiden ja kansalaisten mielestä Edwards oli häpeällinen ilmiö, joka suorastaan tarkoituksella oli hankittu paikalle pilaamaan Nykäsen kisat, jopa siihen mittaan asti, että Edwardsia epäiltiin ruotsalaisten keksinnöksi.

Valmentautuessaan Olympialaisiin Britannian yhden hengen mäkimaajoukkue kävi ulkomaan leirillä Puijolla. Minimaalisella budjetilla harjoitellut Edwards joutui toteamaan hyvin pian, että hänen rahansa loppuvat vääjäämättä kesken. Etsiessään mahdollisimman halpaa yösijaa Kuopion alueelta Edwards päätyi yöksi mielisairaalaan. Hän maksoi huoneesta 7 markkaa yöltä, ja kertoo muistelmissaan pelänneensä läpi yön, että raivostuneita hulluja ryntäisi hänen huoneeseensa kirves kädessä.

Muurari Edwards tunnusti auliisti, että hän olisi tuskin päässyt osallistumaan Olympialaisiin missään muussa lajissa ja muun maan joukkueessa kuin Ison-Britannian kansalaisena. Britannian historian ensimmäinen mäkihyppyedustaja sijoittui olympialaisten kummassakin mäkikilpailussa tyylikkäästi viimeiseksi. Hänestä tuli Calgaryssa kansainvälinen julkkis ja tähti, jolle sateli haastattelupyyntöjä ja mainostarjouksia. "Calgaryssa oli paljon hyviä hyppääjiä, mutta he olivat tylsiä. Hiihtojohtajat syyttivät minua siitä että pilkkasin urheilua. Se ei pitänyt paikkansa. En olisi voinut olla enemmän vakavissani. Pohjoismaalaiset valittivat Calgaryssa, miksi media ei ollut kiinnostunut heistä. He ovat aina synkeitä. Pitää olla avoin medialle, se pätee missä tahansa urheilussa. Jos olet ystävällinen ja huumorintajuinen, se on hyväksi itsellesi ja hyväksi urheilulle."

Edwards hyppäsi 90 metrin mäen kilpailussa 71 ja 67 metriä, ja 70 metrin mäen kilpailussa kaksi tasaisen varmaa 55 metrin ponkaisua. Tuloksina oli 55. ja 58. sija.

Sponsoreiden tarjoamat rahat hra Edwards luonnollisesti tuhlasi. Edwardsin temppu eli aikansa ja kuihtui sitten. Menestyksekkäiden olympialaisten jälkeen Edwards yritti kerätä lisää huomiota lupautumalla hyppäämään mäkeä alasti. Viime hetkellä Edwards perui aikeensa syytä selittämättä. Tämän jälkeen showmies ryhtyi levylaulajaksi. Yksikään englantilainen levy-yhtiö ei suostunut julkaisemaan Edwardsin rap-levyä. Kuin anteeksipyyntönä ja jälkikäteisenä kunnianosoituksena Edwardsin "suomeksi" "räppäämä" levy nousi Suomen listoille 1991. Levyllä on tänä päivänä keräilyarvoa.

Kotimaassaan Englannissa Edwards pysyi tabloidilehdistön voimalla vielä jonkin aikaa julkkiksena. Sun –lehdessä Edwards poseerasi tekoparrassa, ja mainitsi että jos parrakkuus parantaa seksielämää, kuten silloinen tutkimus väitti, hän tarvitsisi kolme partaa. Central News South –aseman avajaispäivä oli täyttä kaaosta, mutta yleisö ei huomannut mitään suuresti tavallisuudesta poikkeavaa, koska studiossa oli vieraana hra Edwards, joka rennolla ja välittömällä tavallaan pystyi pitämään huomion itsessään sillä välin kun henkilökunta oli teknisten ongelmien takia hermoromahduksen partaalla.

Eddie Edwardsin hiihto-opetusvideo on alan merkkipaaluja. Kolme minuuttia videon alusta hra Edwards rehelliseen tyyliinsä toteaa katsojille, että tämä video ei opeta heille tosiaankaan kuinka hiihdetään, kaikkea muuta. Sen sijaan video sisältää mm. hra Edwardsin hiihtomaista tanssahtelemista villakerrastoon sonnustautuneena. Tämä kohtaus kestää kokonaiset kaksi minuuttia.

Vaikka hra Edwards sijoittui Olympialaisissa viimeiseksi, on hänelläkin rajansa. Hän kieltäytyi osallistumasta hyväntekeväisyys-golftapahtumaan, koska hän ei osannut peliä lainkaan. "En aio häpäistä itseäni sijoittumalla viimeiseksi" hra Edwards totesi.

Calgaryn olympialaisista on kulunut 18 vuotta. Tänään Eddie Edwards on luennoitsija ja mukana urheilubisneksessä. Luennoissaan Edwards puhuu itsensä voittamisesta ja tähdentää, kuinka merkityksellistä hänelle, miehelle joka ei todellakaan saanut syntymässään parhaita mahdollisia kortteja, on se että hän voi olla innostava esikuva ja inspiraation lähde kaikille niille, joista tuntuu että koko maailma on heitä vastaan, ja kaikki mahdollisuudet ovat olemattomat. "Ei tarvitse olla maailman paras jotta voisi olla suosittu", tiivistää Edwards vanhan totuuden. Pääosan ajastaan Edwards viettää lakiopintojen parissa.

Matti Nykäsen myöhemmät vaiheet innostavana nuorison esikuvana tunnemme.