1325701075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tekno-Kekon mielekäs maailmanhistoria perustuu ajatukseen, että menneisyys ei rajoitu vain menneisyyteen, vaan se vaikuttaa myös nykypäivässä. Missään tämä ei tule niin selvästi esille, kuin Suomen presidentinvaaleissa, joissa on valitsijoiden tarjolla edustava kokoelma 1500-1800-lukujen huomattavimpia ajattelijoita. Tekno-Kekon vaaliuutiset sisältävät olennaisimman! Älä lue muiden vaaliuutisia!

--

naSDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen vastasi Skepsiksen ja Humanistiliiton presidentinvaalikyselyssä, että hän on jokseenkin samaa mieltä väitteen "kansainväliset ilmastotutkijat ovat vakavasti vääristelleet tutkimustuloksiaan" kanssa.

Hän oli myös jokseenkin eri mieltä väitteen "ilmastoskeptikot levittävät harhaanjohtavaa tietoa" kanssa. Lipposen vastaukset herättivät tiistaina hämmästelyä muun muassa yhteisöpalvelu Facebookissa.

Myöhemmin Lipponen oikoi Facebook-sivuillaan itseään:

”Hrump!”, täsmensi Lipponen. "Olen Ankkalinnan vahvin! Hrump! Hillotut lantut: energiaa. Karhennetut turtanat: proteiineja. Kunto kasvaa. Hyvä. Hrump! Oikeus keskustella vapaasti, hrump! Vie aikaa, hrump. Ei keskustelua. Pormestari tietää. Hrrump! Vaalikoneet nyt on tällaisia. Hrump!"

Skepsis ry puolestaan halusi viitata järjestönsä äänenkannattajan numerossa 3/1994 esitettyyn huomioon, jonka mukaan ”Jopa yli 2000 vuotta vanhoista luolamaalauksista on löydetty teksti ”Tunne itsesi”.

--

Huomenna televisiossa esitetään kaksintaisteludebatti Pekka Haavisto vastaan Timo Soini.

Natsipuolue Perussuomalaisten ehdokas Soini lämmitteli alkuasetelmia blogissaan syyttämällä vihreitä fasismista. Plokissaan Soini luonnehti maamme henkistä ilmapiiriä itseironisen oppineeseen tyyliinsä tähän tapaan:

”Perussuomalaisten Jytky-voitto löi Suomen eliitin ällikällä ja tosikot ovat tiltissä vieläkin. On Suomi niin kauhean ahdasmielinen maa näin jälkihaloslaisen ajan auetessa. Suvaitsevaiston fasismi ja darvinismi kukkivat. Sille on vastavoima – Perussuomalaiset.”

Teuvo Hakkaraisen ystävä, natsipuolue vihreiden ehdokas Pekka Haavisto vastasi Soinille maltillisen kohteliaaseen tapaansa, että monet perussuomalaisten huomiot kuulostavat ihan vihreiltä ajatuksilta, ja että on mainiota, että kansalaisilla on näin selkeät ja toisistaan erottuvat vaihtoehdot. On demokratialle hyväksi, että voi valita, äänestääkö natsipuoluetta vaiko natsipuoluetta.

--

Natsipuolue SFP:n ja natsipuolue Kristillisten presidenttiehdokkaat Eva Biaudet ja Sari Essayah ovat jatkaneet korkeaprofiilista kampanjaansa.

Biaudet on korostanut Twitterissä, että Björn Wahlroos ei ole tukenut hänen kampanjaansa latillakaan. ”Eikä ketkään muutkaan!” ilakoi Biaudetin kampanjapäällikkö kenenkään kysymättä.

Naisehdokkaiden yhteisesiintyminen ja kampanjan näkyvin yleisötempaus tapahtuu ensi viikolla Pietarsaaren Kodittomat Kissat ry:n toimitalon ruokakomerossa. Tapahtuman nimi ”tempaus” on herättänyt hämmennystä Essayahin tukijoukoissa, jotka ovat ihmetelleet, nytkö tulee kesken kaiken kutsu taivaan autuuteen.

--

Natsipuolue Keskusta rp. on ilmoittanut saaneensa kaupaksi jo 5500 Väyryset-mukia. Juhla-asuiset Paavo Väyrynen ja hänen vaimonsa katsovat mukin kyljestä nöyrinä ja vaatimattomina, ikään kuin he häpeäisivät jopa omia ansioitaan, mikä onkin aivan oikein.

Vahvistamattomien tietojen mukaan 3000 kpl mukeja on myyty Linnanmäen ampumaradalle ja 2500 kpl pilailuvälinekauppoihin.

--

Natsipuolue Kokoomuksen ehdokas Pahvi-Sauli Niinistö ei ole halunnut tehdä mitään, mikä horjuttaisi hänen johtoasemaansa. Asioista tavallisesti kuutamolla olevien lähteiden mukaan Niinistön hiljaiselo johtuu viimeviikkoisesta myrskystä. Alexander Stubb on nähty Eduskunnan saunassa kuivattelemassa Pahvi-Saulia hiustenkuivaajalla.

--

Natsipuolue Vasemmistoliiton ehdokkaan Paavo Arhinmäen yllättävä johto Helsingin Sanomien vaalikoneessa kestää. Tätä kirjoitettaessa 25,7% kannatusta nauttiva Arhinmäki kuittaa yllättävän menestyksensä sattumien summaksi. ”Minä nyt vain niinku laitoin sinne että onhan se perkele kumma jos ei saa omalla parvekkeellaan omassa asunnossaan röökata, saatana. Mutta siis pitäis kaikesta huolimatta kumminkin muistaa että presidentin virkatehtävänä on johtaa Suomen ulkopolitiikkaa. Toivoisin että äänestäjät nyt ajattelee tältäkin kannalta.”

Arhinmäen lausunnon jälkeen hänen kannatuksensa on pudonnut 3,3 %:iin.

VIIKON VAALIKONE: Ankkalinnan vaalikone