Kroatialainen musiikinopettaja Frane Selak on mies, jolle sattuu ja tapahtuu. Hänen hämmästyttävää kaavaa noudattaneet seikkailunsa alkoivat 1960-luvulla ja huipentuivat 2000-luvulla odottamattomalla tavalla.

Kylmänä tammikuun päivänä 1962 hra Selak matkusti junassa Sarajevosta Dubrovnikiin. Juna suistui kiskoilta. Syytä ei koskaan keksitty. Juna eteni vauhdilla jäiseen jokeen ja 17 henkeä sai surmansa. Ruhjoutuneena ja käsi murtuneena Selak kamppaili itsensä joesta rannalle ja vaipui hypotermiaan, mutta hän selvisi hengissä.

1963 Selak matkusti tällä kertaa lentokoneella Zagrebista Rijekaan, kun koneen ovi lennähti auki. Ilmavirta tempaisi hänet ulos koneesta. Muutamaa hetkeä myöhemmin kone putosi maahan kuin kivi ja 19 matkustajaa kuoli. Frane Selak sen sijaan avasi silmänsä sairaalassa ja sai kuulla että hänet oli löydetty heinäsuovasta vähäisiä vammoja saaneena.

1966 Selak todisti että linja-autotkaan eivät ole turvallisia. Selakin bussi suistui tieltä ja syöksyi jokeen. Neljä ihmistä kuoli. Selak selvisi haavoilla ja ruhjeilla.

Luonnollisesti tarinan seuraava näytös oli, että Selak hankki itselleen oman auton. 1970 Selak ajaa huristeli mukavalla autollaan, kun se äkkiä syttyi tuleen. Selak sai autonsa pysäytettyä ja ampaisi ulos hetkeä ennen kuin bensiinitankki räjähti.

Selak hankki toisen auton. 1973 sen viallinen bensiiniletku ilmoitti olemassaolostaan kun se alkoi roiskutella polttoainetta ympäri Selakin ajoneuvoa kesken matkanteon. Selak näki tyrmistyneenä, kuinka liekit syöksyivät ulos tuuletusritilästä. Selakille ei käynyt kovin pahasti, hän vain menetti palossa suurimman osan tukastaan. Hänen ystävänsä alkoivat kutsua Selakia onnenpekaksi.

Jostain kumman syystä Selak alkoi käydä varovaiseksi. Pitkä rauhallinen kausi päättyi Zagrebissa 1995 kun Selak joutui paikallisbussin töytäisemäksi. Vammat olivat lieviä.

1996 Selak ajeli autolla vuoristotiellä. Mutkan takana tuli rekka suoraan häntä kohti. Selak ajoi kaiteen läpi, hyppäsi ulos ja tarrautui kiinni puuhun. Puusta Selak katseli kuinka hänen autonsa leimahti liekkeihin sata metriä alempana.

Tässä vaiheessa Frane Selak alkoi saavuttaa kansainvälistä mainetta huomattavana selviytymistaiteilijana. Hän mainitsi haastatteluissa, että hänen tapaustaan voi tarkastella kahdesta kulmasta. "Joko olen maailman epäonnisin tai onnekkain mies. Haluaisin ajatella, että olen jälkimmäistä."

Siinä Selak olikin oikeassa, sillä kesäkuussa 2003 74-vuotias Selak osti ensimmäisen arpalippunsa 40:ään vuoteen. Lopputulos: Kroatian kansallisarpajaisten päävoitto, miljoona euroa. "Nyt alan nauttia elämästäni", Selak huokaisi. "Aivan kuin olisin uudestisyntynyt. Tiesin, että Jumala oli valvonut tietäni kaikki nämä vuodet." Selak suunnitteli ostavansa talon, auton, moottoriveneen ja naivansa tyttöystävänsä. Hän oli ollut naimisissa neljä kertaa, mutta kaikki aiemmat avioliitot olivat kuulemma olleet katastrofeja.

2004 maailmankuulua Frane Selakia pyydettiin lentämään Australiaan Doritos-mainoksen kuvauksiin. Selak kieltäytyi. Hän väitti, että hän ei halua koetella onneaan.