Kohta tästä aiheesta voisi kirjoittaa kirjan. Joku on varmaan kirjoittanutkin jo.

600-luvulla ennen Kristusta vaikuttanut Drakon oli Kreikan ensimmäisiä suuria lainsäätäjiä. Hänen nimestään tulee englannin sana "draconian", joka tarkoittaa julmaa lainoppia. Drakonin lainsäädäntö keskittyikin rankaisemaan jokaisesta rikkeestä kuolemalla. Selkeyttä ja johdonmukaisuutta arvostavat kreikkalaiset kunnioittivat kuitenkin Drakonia siinä määrin, että hän menehtyi suosionosoituksiin. Hän tukehtui puheensa jälkeen hattujen alle, jotka innostunut yleisö heitti hänen päälleen.

Aleksanteri Suuren pikkuserkku Epiruksen Pyrrhos (318-272 eKr) oli Sisiliaa hallinnut kreikkalainen kuningas, joka puolusti maataan innolla roomalaisia valloittajia vastaan. Juuri hän antoi nimensä käsitteelle Pyrrhoksen voitto. Alkuperäinen Pyrrhoksen voitto saavutettiin Asculumin taistelussa 279 eKr, jolloin taistelun voittanut Epirus totesi tappioista kuultuaan, että "vielä yksi tällainen voitto, niin olen mennyttä". Pyrrhos, joka oli mitellyt lukuisissa taisteluissa menestyksellä Euroopan vaarallisimpia ja parhaiten koulutettuja sotilaita vastaan, sai lopulta surmansa sotaretkellä Spartassa Argosin kaupungissa. Katolla taistelun melskettä seurannut vanha nainen heitti kattotiilen päin Pyrrhosta, joka pökertyi ja joutui tajuttomana argoslaisen sotilaan tappamaksi.

Klassinen ihailtu kiinalainen runoilija Li Po (Juon yksinäni viiniä kuutamolla) kuoli vuonna 762 hukkumalla. Hän oli sauvonut Jangtselle ihailemaan kuutamoa ja yritti humalapäissään halata kuun heijastusta vedessä.

Itävaltalainen Hans Steininger saattoi elinaikanaan rehvastella maailman pisimmällä parralla, joka oli 140 senttiä pitkä. 1567 hänen kotikaupungissaan syttyi tulipalo. Steininger hätääntyi, eikä muistanut rullata partaansa ylös. Niinpä hälytyksen tultua hän astui partansa päälle, kompastui, ja taittoi niskansa.

Ruotsin kuningas Adolf Frederick menehtyi ylensyöntiin 1771. Hän oli nauttinut tavanomaisen maistuvan aterian, joka koostui hummerista, kaviaarista, hapankaalista, kaalikeitosta, savusilakoista ja shampanjasta, mutta korsi joka katkaisi kamelin selän oli 14 laskiaispullaa.

Tuberkuloottinen Branwell Bronte, Bronten sisarusten ainoa veli, menehtyi 1848 seisovassa asennossa vaatenaulakkoaan vasten, todistaakseen että se on mahdollista.

Säveltäjä Charles-Valentin Alkan oli erakkomainen konserttipianisti, joka harrasti Kabbalan tutkimista. 1888 hän nousi kotinsa kirjaston tikapuille ottaakseen hyllystä Kabbalan selitysteoksen. Kirja oli tiukassa, joten hän veti sitä ulospäin voimalla. Samalla hän tuli kiskoneeksi koko kirjahyllynsä päälleen.

Amerikan sisällissodan jälkeen kiistelty ohiolainen poliitikko Clement Vallandigham ryhtyi asianajajaksi, jolla ei ollut tapana hävitä juttuaan. 1871 hän puolusti Thomas McGehania, jota syytettiin siitä, että hän oli ampunut baarissa Tom Myersin kuoliaaksi. Puolustus väitti, että vainaja oli itse amounut itsensä vetämällä aseen esiin polviasennossa. Vakuuttaakseen valamiehistön Vallandigham havainnollisti seikkaperäisesti, kuinka kaikki todella tapahtui. Hän otti aseen pöydältä, asettui polvilleen, veti aseen esiin, ja ampui itsensä. Vallandighamin oli tarkoitus esittää näytöksensä lataamattomalla aseella, mutta epähuomiossa hän ei tullut tarkistaneeksi tätä pikkuseikkaa. Mykistynyt valamiehistö oli vakuuttunut. McGehan vapautettiin syytteestä.

Maailmankuulun Jack Daniels –viskin valmistaja Jack Daniel tuli töihin tislaamolleen aikaisin aamulla 1911. Hän oli unohtanut kassakaappinsa numeroyhdistelmän ja kiukuspäissään potkaisi kassakaappia. Murtuneesta varpaasta levisi kuolio, joka myöhemmin tappoi hänet.

Englantilainen hurjapää Bobby Leach oli kautta aikojen toinen ihminen, joka oli laskenut Niagaran putouksen tynnyrissä. Hän vietti suorituksen jälkeen puoli vuotta sairaalassa, mutta niin vähällä häntä ei saatu hengiltä. Sen sijaan hän kuoli liukastuttuaan appelsiininkuoreen 1925.

Terveysruokaintoilija Jerome Rodale oli elävän ravinnon ja biodynaamisen viljelyn pioneereja. Hän julisti, että terveellisten elämäntapojen ja terveellisen ravinnon ansiosta hän eläisi satavuotiaaksi, ellei sitten jokin sokerihumalainen taksikuski aja hänen päälleen. Rodale ei kuollut taksin yliajamana. Hän menehtyi 72-vuotiaana 1971 kesken Dick Cavett –shown nauhoituksen. Ohjelman isäntä Dick Cavett tuli todenneeksi nuokkuvalle vieraalleen leikkisästi "Pitkästytämmekö me teitä, herra Rodale?" ennen kuin todettiin, että hänen vieraansa oli kuollut. Ohjelmaa ei koskaan esitetty.

Englantilainen muurari Alex Mitchell kuoli nauruun 24.3.1975. Mitchell katsoi brittiläisen komediasarjan The Goodies jaksoa Kung Fu Kapers, jossa skottiasuinen Tim Brooke-Taylor taisteli säkkipillillä psykopaattista veripalttua vastaan. Mitchell nauroi 25 minuuttia yhtä soittoa, kunnes hän lyyhistyi sohvalle sydänkohtauksen saaneena. Hänen vaimonsa lähetti ohjelman tekijöille kiitoskirjeen, jossa hän kiitti siitä, että hänen miesvainajansa viimeiset hetket olivat olleet niin hyväntuuliset.

27-vuotias David Grundman ja hänen kaverinsa pitivät pientä lystiä Arizonan aavikolla 1982. He ampuivat majesteettisia ja uhanalaisia pylväskaktuksia ja hihkuivat "puu kaatuu". Grundman otti tähtäimeensä kymmenmetrisen, luultavasti satavuotiaan Saguaro-kaktuksen ja ampui sen katki. Kaktus kosti. Sen raskas runko putosi suoraan Grudmanin päälle, joka välittömästi menetti henkensä.

Amerikkalainen kuuluisa näytelmäkirjailija Tennessee Williams (Viettelyksen Vaunut) menehtyi 1983 hotellihuoneessa, kun hän juopotellessaan tukehtui pullonkorkkiin.

1985 New Orleansin rantojen hengenpelastajat päättivät pistää pystyyn pirskeet sen kunniaksi, että kulunut kesä oli ollut ensimmäinen koskaan, jolloin kukaan ei ollut hukkunut New Orleansin rannoilla.
Aivan.
Haluatteko kuulla tarinan, vai ette?
Pirskeet päättyivät siihen, kun 31-vuotias Jeromy Moody löydettiin kuolleena uima-altaasta.
Ei se tosiaan ollut hauskaa, mutta ainakin ironista.

Koomikko Dick Shawn (1924-1987) kuoli saappaat jalassa. Hän oli esittämässä numeroaan, jossa hän teki pilkkaa poliitikoista, jotka kerskuvat, että he eivät jätä hommaansa kesken (lay down). Sitten Shawn pökertyi lavalle mahalleen (lay down). Yleisö tietysti oletti, että tämä kuului vitsiin, kunnes vitsi alkoi tuntua kumman pitkitetyltä.

Brittiläinen showpainija Mal "King Kong" Kirk kuoli kehässä Shirley "Big Daddy" Crabtreen käsittelyssä. Crabtreen tavaramerkki oli mahalasku, jossa painija hyökkää kanveesilla makaavan painijan kimppuun aseenaan iso mahansa. Näytöksessä elokuussa 1987 Kirk sai kesken ottelun sydänkohtauksen ja heitti henkensä. Crabtree vapautettiin syytteistä, koska Kirkilla oli ollut sydänvaivoja ennen ottelua. Tapaus luonnollisesti musersi Crabtreen, joka päätti uransa siihen. Ennen ottelua Kirk oli sydänvaivoistaan puhuessaan todennut ystävilleen, että "jos kerran on mentävä, toivottavasti se tapahtuu kehässä". 

Ympäristötaiteilijat Christo ja Jeanne-Claude viettivät vuoden 1991 pystyttämällä jättiläismäisiä keltaisia ja sinisiä päivänvarjoja Kaliforniaan ja Japaniin. Kuusimetriset varjot painoivat yli 200 kiloa, ja installaatioista tuli erittäin suosittuja. Varjot tappoivat kaksi ihmistä. Kalifornialainen nainen, joka oli tullut katsomaan päivänvarjoja, sai nähdä sellaisen erittäin läheltä, sillä tuuli irrotti yhden varjoista ja paiskasi yleisön edustajan kalliota vasten. Järkyttynyt Christo määräsi varjot heti purettaviksi. Japanissa nostokurkimies, joka oli tullut purkamaan installaatiota, osui koneellaan 65 kilovoltin voimalinjaan ja kuoli heti.

Thaimaassa 1991 57-vuotias maanviljelijärouva Yooket Paen käveli tiluksillaan, kun hän liukastui lehmänlantaan. Hän tarttui kaatuessaan paljaaseen sähköjohtoon ja menehtyi. Hautajaisten jälkeen hänen 52-vuotias sisarensa Yooket Pan halusi näyttää naapureilleen, kuinka onnettomuus tapahtui. Hänkin liukastui samoin seurauksin.

Durhamissa, Englannissa, 67-vuotias Betty Stobbs kuskasi heinäpaalia lammaslaumalleen moottoripyörän tarakalla. Lampaat kävivät heinän kimppuun innolla. Nälkäinen lauma syöksi hänet alas jyrkänteeltä 30 metrin matkan alas. Stobbs ei menehtynyt siihen. Hänet tappoi hänen moottoripyöränsä, joka putosi samalta jyrkänteeltä hänen päälleen hetkeä myöhemmin.

Suosittu ja poikamaisen innostunut australialainen TV:n luontodokumentaristi Steve Irwin oli 2006 kuvaamassa ohjelmaa "Valtameren tappavimmat" ja piteli keihäsrauskua, kun rausku iski keihäsmäisen häntänsä dokumentaristin sydämen läpi.