Sinnikkyyteen kehottaville henkilöstövalmentajille ja muille positiiviseen ajatteluun aivopeseville aikamme alkemisteille antanee ajattelemisen aihetta tapaus, jonka yksityiskohdat kuvattiin Kööpenhaminassa ilmestyvässä Berlingske Tidendessä.

Tammikuussa 1996 Tanskassa Augustenborgin vuono jäätyi. Harvinainen luonnontapahtuma näillä leveysasteilla inspiroi suuresti muuatta miekkosta, joka oli saanut päähänsä päästä vuonon poikki autolla. Hanke meni tietysti mynkään, kun jää osoittautui liian heikoksi auton alla. Mies ehti hypätä pois, mutta auto upposi sen sileän tien.

Kuinka ollakaan, tämä herra oli niitä henkilöitä, jotka eivät vähästä lannistu. Jo muutaman minuutin päästä hän yritti uudelleen. Tällä kertaa hän käytti nelivedolla varustettua autoa, varmana siitä että se purisi jäähän paremmin. Nelivetoinen purikin jäähän niin hyvin, että sekin upposi kesken matkan.

Tapahtumia sivusta seuranneet tarkkailijat uskoivat jo nähneensä kaiken, mutta he erehtyivät. Kuinka ollakaan, seuraavaksi sankarimme putkutteli näkyviin rannalta traktorin ratissa. Nyt hän ei päässyt läheskään niin pitkälle kuin henkilöautoilla, vaan upotti traktorin melkein alkuunsa.

Ja ei kun yrittämään uudelleen! Kun toinenkin traktori upposi jäihin, poliisi ehti paikalle estämään vuonon muuttumisen romuttamoksi. Viranomaiset kalastelivat neljää ajoneuvoa jäistä koko loppupäivän, ja taisi siihen kulua vähän seuraavaakin.