Näyttämö: Suuryrityksen kokoushuone. Seinällä kaksi kaaviota. Toisessa tasaisesti laskeva käyrä, toisessa tasaisesti nouseva käyrä joka lopussa taittuu tasaiseksi. Paikalla viisi henkilöä.

PUHEENJOHTAJA:
Arvoisat johtokunnan jäsenet. Arvasin että tässä käy näin. Viimeisimmät tunnusluvut osoittavat, että väkeä pitää edelleen vähentää, jotta osakekurssi saadaan nousuun. Kuten huomaatte, olemme onnistuneet henkilöstövähennyksissä mainiosti. Vielä vuonna 1990 meillä oli palkattua työvoimaa 12000 henkeä. Tänään viisi. Kuitenkin viimeaikaisen kurssikehityksen valossa olemme polkeneet paikallaan. Joudumme siis vähentämään edelleen 20% henkilöstöstä saadaksemme tilanteen paranemaan. Niinpä, hyvät ystävät, kysymys kuuluu: kuka lähtee?

JÄSENET:
(Riitelyä)

PUHEENJOHTAJA:
Hiljaisuutta, hiljaisuutta, pyydän. Arvasin että tässä käy näin. Siksi varasinkin tähän tilaisuuteen muutamia vaihtoehtoisia menettelytapoja asian ratkaisemiseksi. Jonkun on lähdettävä, mutta menetelmästä vain on epäselvyyttä. Tarjoan seuraavia vaihtoehtoja: (poimii pöydän alta esiin tavaraa yksi kerrallaan)
Keppi.
Porkkana.
Uusi lukkosarja ja siihen sopiva avain.
Pitkä tikku.
Pistooli.

JÄSENET:
(Riitelyä siitä kuka saa pistoolin)

PUHEENJOHTAJA:
Hiljaisuutta, hiljaisuutta, pyydän. Arvasin että tässä käy näin. Siksi otinkin mukaan viisi pistoolia, olkaa hyvät. Jokaisessa aseessa on yksi luoti. Nyt kuunnelkaa tarkasti, menettelemme seuraavasti. Jokainen ottaa ensin oman aseen. Noin. Sen jälkeen vetäydymme pöydän äärestä. Tällä tavalla. Nyt, kun kohta sammutan valon, saa ampua. Kun viisi laukausta on ammuttu, sytytän valon uudestaan ja katsomme mikä oli tulos. Sopiiko? Hyvä. Jos olette valmiit…

Valot sammuvat. Kuuluu viisi laukausta. Puheenjohtaja sytyttää valon. Kokoushuoneessa näkyy neljä ruumista, osa voipuneena pöydän ääreen, loput ketarat ojossa lattialla. Puheenjohtaja ottaa pistoolista kuudennen luodin pois ja hymähtää.

PUHEENJOHTAJA:
Arvasin että tässä käy näin. Liiketoimissa pärjää se, joka osaa panostaa.