Toiseen Maailmansotaan liittyviä kummallisuuksia.

Vihollisista kyllä aina selviää, mutta kuinka tulisi toimeen liittolaisisten kanssa. Ensimmäisen kaatuneen saksalaisen sotilaan tappoivat japanilaiset Kiinassa 1937. Ensimmäisen kaatuneen amerikkalaissotilaan tappoivat neuvostoliittolaiset Talvisodassa. Korkea-arvoisin kaatunut amerikkalaissotilas oli kenraalimajuri Lesley McNair, jonka sai tähtäimeensä Yhdysvaltain ilmavoimat.

1941 Pearl Harborin aikoihin Yhdysvaltojen laivaston esikunnan lyhennys oli CINCUS, jonka voi lukea helposti "sink us", upottakaa meidät. Yhdysvaltojen 45. jalkaväkidivisioonan tunnuksena oli hakaristi, ja Adolf Hitlerin yksityisvaunu Saksan rautateillä oli nimeltään "Amerika". Kaikki tunnukset jouduttiin vaihtamaan.

Japanilainen hävittäjä-ässä Hiroyoshi Nishizawa pudotti 80 viholliskonetta, ja sai tietysti surmansa ollessaan matkustajana kuljetuskoneessa.

Saksalaisen sukellusveneen U-120 upotti epäkuntoon joutunut aluksen wc-pytty.

Normandian maihinnousussa ensimmäisten "saksalaisten" sotavankien joukossa oli lukuisia korealaisia. Heidät oli pakotettu Japanin armeijaan, jonka väreissä he olivat jääneet venäläisten vangeiksi, jotka olivat pakottaneet heidät puna-armeijaan, jonka alaisuudessa he olivat jääneet saksalaisten vangeiksi, jotka olivat pakottaneet heidät Kolmannen Valtakunnan palvelukseen, jonka univormuissa he olivat amerikkalaisten vangitessa heidät…

Kun liittoutuneet lopulta saavuttivat Reinin, useimmat sotilaat merkitsivät valloituksensa virtsaamalla jokeen. Tämä oli yleinen tapa alimmasta sotamiehestä aina Winston Churchilliin, joka teki siitä suuren tapauksen, ja kenraali Pattoniin, joka halusi että tapahtuma ikuistettiin valokuvaan.

Massiivisen laivastokeskityksen jälkeen 35 000 amerikkalaista ja kanadalaista sotilasta teki maihinnousun Kiskan saarelle Aleuteille. 21 sotilasta kaatui tulituksessa. Vielä hullummin olisi voinut käydä, jos saarella olisi ollut yhtään japanilaisia.