Massachusetts Institute of Technology, maailmankuulu tieteen opinahjo, pitää kokoelmissaan omaa "salaisten kansioiden" arkistoa nimeltä Amerikan Hyödyttömän Tutkimuksen Instituutti. Siihen on koottu eri henkilöiden lähettämiä tieteellisiä läpimurtoja. Ainakin ne näyttäytyvät sellaisina lähettäjien omassa mielessä. Akateemiset tutkijat suhtautuvat näihin käsikirjoituksiin, lehtisiin ja teoksiin nöyrällä kunnioituksella. Niiden tekijät ovat henkilöitä, joilla on sisäinen vimma järjestää maailma omalla tavallaan järkeväksi ja sopusointuiseksi, ja he ovat valmiita suuriinkin uhrauksiin saadakseen näkemyksensä julkaistuksi. Kokoelman täydentäminen lopetettiin 1965, mutta yksittäisillä tutkijoilla on kokoelmissaan runsaasti uutta, vastaavanlaista materiaalia.

Tyypillinen yhteinen piirre - mikä selittää myös sen, miksi tämä kokoelma on kerätty teknillisen korkeakoulun tiloihin - on kirjoittajien halu kiistää tieteen valtavirran näkemykset. Jo Kopernikus oli väärässä. Myös Newton oli väärässä. Einstein oli vielä pahemmin väärässä. Kaikki on ajateltava uusiksi. Kehnoimmillaan julistukset ovat henkilökohtaisia hyökkäyksiä, kiehtovimmillaan omaperäisiä maailmanselityksiä, joissa on ainakin jotain itua.

Malliesimerkki oman maailmansa rakentajista on Seabury Doane Brewer. Vuosien 1892 ja 1930 välillä hän teki 124 keksintöä, jotka on luetteloitu hänen julisteenkokoisessa teesiarkissaan. Newyorkilainen Brewer teki mm. sellaisen vaikuttavan havainnon, että "Lämpötila kaikissa esiintymismuodoissaan on ihmeellinen tosiasia, joka vaikuttaa kaikkialla."  Hän julkaisi teesinsä 70-vuotiaana kun hän vielä oli täydessä työn touhussa.

Joitakin Brewerin keksintöjä:

1. Ajatuksemme ovat olleet, ovat, ja tulevat olemaan aina muiden ajattelijoiden ajattelemia.
28. Normaalien miesten ja naisten välillä ei voi olla platonista rakkautta.
30. Napanuoran pitäisi antaa pudota pois luonnollisesti. (Lyön vetoa ettei Metusalemin napanuoralla temppuiltu tarpeettomasti.) Ihminen on ainoa olio, joka sekaantuu raskauteen ja syntymään monilla tarpeettomilla tavoilla. Kuinka epäreilua lapselle. Katsokaa lintuja, nisäkkäitä ja hyönteisiä. Katsokaa niitä lukuisia asioita, jotka liittyvät eläimen syntymään.
39. Väistämätön kysynnän ja tarjonnan laki on huiputusta. Kuten monet muutkin taloudelliset lait.
52. Foneettista tavausta ei pidä sallia.
69. Kaksoistähtiä ei ole olemassa. Kyseessä on optinen harha.
70. Saturnuksen renkaita ei ole olemassa. Kyseessä on optinen harha.

Keksintö 108 ei varsinaisesti ole keksintö, se käsittelee Brewerin ja Albert Einsteinin kirjeenvaihtoa. Brewer kirjoitti Einsteinille salanimellä rva Mary Bryant. Brewer kertoo: "Lähetin 27.3.1929 Einsteinille artikkelini ja oheistin yhden dollarin maksuksi siitä että Einstein kääntäisi artikkelini. Hän ei ole kääntänyt sitä, mutta on pitänyt dollarini. Einstein muistaakseni väitti eräässä yhteydessä, että "painovoima" on "sähköä". Jo kauan sitten kirjoitin, että olen keksinyt, kuinka kaikki asiat, jopa magnetismi, sähkö, painovoima, kemia, itse Elämä, ovat toisiinsa kietoutuneina ja ristiin kutoutuneina niin sekaisin, että on mahdotonta tietää, missä yksi päättyy ja toinen alkaa."

Breweristä on sanottu: "Hän on hyvä esimerkki henkilöstä, joka haluaa korvata 1900-luvun pelottavan ja läpitunkemattoman tieteen vanhanaikaisella terveellä järjellä, tai joissakin tapauksissa sekoituksella tervettä järkeä ja vahvoja mielipiteitä."