1269856656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokoomuslainen yhteiskuntatieteilijä Eero Tikka esittää ajatusleikin, että tapetaan saimaannorpat, jotta rahaa säästyisi luonnonsuojeluun. Kyseessä on hänen mukaansa keskustelunavaus, johon hän toivoo kommentteja.

Tässä tulee. Minulla on parempi ehdotus. Tapetaan poliitikot.

Jokainen poliitikko kuluttaa luonnonvaroja ja syö ratkaisevasti enemmän kuin saimaannorppa. Poliitikkoja varten joudutaan luomaan raskasta byrokratiaa ja kalliita suojatyöpaikkoja. Poliitikkojen suojelu on kannattavaa nykyisellään lähinnä loistoautojen, kopiokoneiden ja tulostimien valmistajille. Poliitikoista saatava hyöty on äärimmäisen kyseenalainen. Heistä ei ole muuhun kuin ihmisten natsimaiseen komenteluun kaikkea järkeä ja ymmärrystä pakenevien mielenailahteluidensa mukaan.

Politiikasta vapaa kansantalous toimisi paljon tehokkaammin, koska resursseja ei valu hukkaan. Kun poliitikoista on päästy eroon, niin henkinen että materiaalinen pääoma voidaan ohjata tuottavaan työhön. Politiikasta riisuttu nuoriso-, urheilu- ja kulttuurityö voisi paremmin.

Käytännön menetelmäksi poliitikko-ongelman ratkaisemiseksi on esitetty jo aiemmin rasvattua köyttä, mutta tämän metodin haittapuolena on sen tavaton hitaus. Sitä paitsi lyhtypylväät loppuisivat kuitenkin kesken.

Tämä oli keskustelunavaus, johon toivon kommentteja.

Kuva ei liity aiheeseen. Siinä on poliitikko.