Mr. Kirbyn Ihmeellinen ja Tieteellinen Museo oli merkillisyyksiä ja huvittavuuksia esitellyt kirjasarja, jota julkaistiin vuosina 1805-1820. Tästä aarteistosta kiitos books.google.com:in, olen valinnut kokoelman sanomalehtileikkeitä, jotka erinomaisen huvittavalla ja yllättävällä tavalla hämmästyttävät lukijaansa tapahtumilla, jotka olivat lontoolaisten puheenaihe talvella 1749.

12.1.1749 yleisölle tiedotettiin kiinnostavasta esityksestä, jonka luvattiin toteutuvan Haymarketin New Theatressa. Uteliaiden katsojien saapuvilla olisi artisti, joka soittaa kaikkia tunnettuja instrumentteja ja laulaa kiitettävällä täsmällisyydellä. Seuraavaksi artisti ottaisi esiin tavallisen viinipullon, ahtautuisi sen sisään ja laulaisi sieltä. Pullossa ollessaan taiteilija olisi yleisön vapaasti käsiteltävissä. Yleisön on lupa saapua paikalle naamioituneena ja artisti niin pyydettäessä kertoo heille, keitä he ovat. Näyttämöpaikat 7 shillinkiä 6 pennyä, aitiot 5 shillinkiä, syvennys 3 shillinkiä, permanto 2 shillinkiä. "Huom! Siinä tapauksessa että saapuvilla olevat herrasmiehet tai herraasnaiset tohtisivat toivoa tavata kenet tahansa edesmenneen, kuten esim. miehen tai vaimon, veljen tai siskon, niin suosionosoituksesta heille tarjoutuu tilaisuus keskustella heidän kanssaan muutaman minuutin ajan kuin elävän kanssa, kuten myös niin toivottaessa esiintyjä kertoo menneen elämänne salaisimmat yksityiskohdat ja paljastaa ketkä elävät tai kuolleet ovat teitä loukanneet. Tilaisuutta varten on järjestetty privaatti huone. Näitä esityksiä ovat seuranneet useimmat Aasian, Afrikan ja Euroopan kruunupäät, eikä niitä ole nähty julkisesti kuin kerran aiemmin".

Tammikuun 13. Eilisiltainen kiihkeästi odotettu pullosilmänkääntäjän esitys päättyi traagis-koomisella tavalla. Yleisestä uteliaisuudesta oli paikalle kokoontunut suuri väkijoukko. Seitsemän jälkeen teatteri valaistiin, mutta koska tarjolla ei ollut edes yhtä viulua yleisön mielialan kohottamiseksi, monet kävivät kärsimättömiksi. Levottomat huudot ja keppien paukutus toivat näyttämölle veikon, joka astui kumartaen esiin verhon takaa ilmoittaakseen, että esiintyjä ei esiinny ja rahat palautetaan. Syvennyksestä kuului huuto, että jos arvon naiset ja herrat maksaisivat kaksinkertaisen maksun, silmänkääntäjä mahtuisi pulloon. Samalla hetkellä aitiosta heitettiin näyttämölle sytytetty kynttilä, mistä merkistä alkoi yleinen tappelu. Suurin osa yleisöstä teki parhaansa päästäkseen pois teatterista. Joku menetti viittansa, joku hattunsa, toiset peruukkinsa, ja muutamat sekä hatun, peruukin että miekan. Muuan seurue pysytteli teatterin sisällä tuhotakseen sisustuksen. He repivät penkit, raastoivat alas aitiot, lyhyesti sanottuna riisuivat teatterin kauttaaltaan ja kantoivat mainitut tarpeet ulos kadulle, jonne pystytettiin kokko. Väliverhoa heilutettiin lippuna seipään nokassa. Vartijajoukko kutsuttiin hätiin, mutta kun he ehtivät paikalle, he saattoivat vain lämmitellä nuotion ääressä. Otaksutaan, että silmänkääntäjä oli kääntänyt rahat yms. ilman esitystä.

Kadonnut maanantai-iltana Haymarketin pienellä näytelmätalolla miekka, kultainen tuppi ja leikkaava terä, punainen ja kullattu sidos tupen ympärillä. Pyydetään palauttamaan rva Chevenix'n Lelu-Kauppaan Suuri Suffolk-katu, Charingcross, 30 guinean palkkiota vastaan, kysymyksiä ei esitetä.

Tammikuun 18. Löydetty naisen revityn päällystakin sisuksista kultatuppinen miekka, sotilaallisen pituinen ja oloinen, ei hullumpi käyttää, ruusuke omalaatuisesti terän ympäri kiedottuna. Otaksuttavasti varastettu suurelta Kenraalilta hänen paetessaan Pullohöynien Taistelusta. Tiedustelkaa Varttipullon ja Raikaavan Kepin pubista, Pottersrow. Huom! Jokainen sana edellisessä ilmoituksessa on totta, paitsi koko ilmoitus.

Koska on Yleisölle on kerrottu erilaisia kertomuksia Miehestä ja Pullosta, seuraava selonteko näyttää olevan paras tätä outoa tapausta valottava: Muuan herrasmies saapui tapaamaan esiintyjää samana iltana kun hänen oli määrä esiintyä Hay-Marketissa ja kysyi paljonko maksaa yksityinen esitys. He sopivat 5 punnan hinnasta. Silmänkääntäjä valmistautui astumaan pulloon, joka oli asetettu pöydälle. Herrasmies seurasi vieressä korkki kädessään. Kun silmänkääntäjä suurella vaivalla sovittautui pulloon, herrasmies äkisti sulki pullon korkilla ja sujautti pullon taskuunsa. --- Näin miesparka, joka oli joutunut omaan ansaansa pullotetuksi ja herrasmiehen taskuun, ei voinut esiintyä. Hän ei ikinä mainostanut, että hän voisi olla kahdessa pullossa yhtä aikaa. Hän on yhä herrasmiehen huostassa, joka avaa korkin silloin tällöin ja ruokkii häntä, mutta pitkällinen vankeus on murtanut hänen henkensä, ja laulamisen ja tanssimisen sijasta hän itkee jatkuvasti ja kiroaa kurjaa kohtaloaan. Vaikka kaupunki on pettynyt siihen että hänen ei ole saatu nähdä menevän pulloon, muutamien päivien sisällä tarjoutuu ilo nähdä hänen astuvan ulos pullosta, mistä aikanaan päivälehdissä tullaan ilmoittamaan.

Mainoksia:

Kirje Kaupunkilaisille, koskien Miestä ja Pulloa. Painattanut W-Reeves, Fleet-Street, ja A.Dodd, vastapäätä St.Clementsin kirkkoa, Strandilla. (Hinta kuusi pennyä)

Pullotetut Sankarit, tai, Muodikasta Hulluutta ja Turhamaisuutta, Nöyrästi kirjaillut hra H-g-h ja hra G-k, Humoristisella kuparipiirroksella Otsikoituna, saatavilla Tekijän suostumuksella T.Ewart, Julkaisija, vastapäätä Teurastajan Kahvihuonetta, St.Martin's-Lane, P.Griffin, Fleet-street, ja kaikissa puodeissa Kaupungissa ja Maaseudulla. (Hinta kuusi pennyä)

30. Tammikuuta. Englantilaista Hyväuskoisuutta, tai Olette kaikki pullotettuja – Humoristinen painate. Kuvaa täsmällisesti erityisiä Hahmoja, jotka saapuivat Hay-marketin Teatteriin, esittivät erilaisia toivomuksia keskustellakseen Vainajien kanssa, kuten mm. Sotilas, Insinööri, Seilori, Iloinen Tyttö, jne. Johon liitteenä Runo, asiaan sopivasti kuuluvainen. Painanut B.Dickinson, Kello-Raakalaisen Pubi, Ludgate-Hill. Huom. Kaikki Pullopainatukset, jotka on julkaistu, ovat tämän myötä ulospullotettuja. (Hinta 6 pennyä, väreissä 1 shillinki)

Nöyrin anteeksipyyntö Mieheltä Pullossa. Häneltä itseltään: Täysi vastaus kaikkeen mitä on sanottu ja tullaan sanomaan tärkeästä tapauksesta. Sisältää muiden kiintoisuuksien lisäksi erityislaatuisen lausunnon Suunnitelmasta, muutamia piirtoja edesmenneestä Saarnaajasta, ulkomaan lainoja koskettelevan dialogin Mordecain ja Kristityn välillä, Pullomiehen nimen, mikä ja ketkä suurimmat Huijarit ja miksi? Sokea johtaa Sokeaa, ulkomaalaiset mitä rohkaistuneimpia, Pullomies ei hyökkääväinen, Ihmeitä todistettu Vallankumouksesta alkaen, jne. Ridentem dice e Verum. Painattanut J.Freeman, lähellä St.Paulia, myydään kirjakaupoissa Lontoossa ja Westminsterissä. (Hinta kuusi pennyä)

Suoraan Italiasta: sign. Capitello Jumpedo, yllätyksellinen kääpiö, ei tavallista tavernan tupakkipiippua pidempi, joka esittää monia hämmästyksellisiä temputuksia nuoralla, niin ikään muuttaa ruumiinsa kymmeneen tuhanteen erilaiseen Muotoon ja Asentoon, ja kun hän on esiintynyt yleisölle kaksi ja puoli tuntia, hän avaa suunsa ja hyppää alas omasta kurkustaan! Ollen ihmeellisistä ihmeellisyyksistä ihmeellisin jota maailma on konsanaan ihmeissään ihmetellyt, esiintyy seuraavana maanantaina Hay-Marketissa yllätyksellisen Muusikon kera. On tavoitettavissa Black Ravenin majatalossa joka päivä seitsemästä kahteentoista ja kahdesta eteenpäin koko päivän.

Suoraan Etiopiasta: Mitä suurenmoisin ja yllätyksellisin Tohtori Benimbe Zammamboango, Keisari Monaemungin Okulisti ja Ruumislääkäri, esiintyy ensi Sunnuntaina Pienessä P---ssä Hay-Marketissa esittäen seuraavia yllättäviä leikkauksia: 1ksi. Hän toivoo katsojan vetävän ulos oman silmänsä, tarjoaa sen läsnäolevalle Herrasnaiselle tai herrasmiehelle todistaakseen että kyseessä ei ole huijaus, ja asettaa sen paikalleen kuoppaansa yhtä kokonaisena ja täydellisenä kuin aiemminkin. 2ksi. Hän toivoo läsnäolevan upseerin tai muun halkaisevan vatsansa, minkä jälkeen (ilman viivytystä) hän ottaa esiin suolet, pesee ne, ja asettaa takaisin paikalleen ilman että henkilö kärsii tai on edes loukkaantunut. 3ksi. Hän avaa J--- P---:n kallon, ottaa Aivot ulos, vaihtaa ne Vasikan aivoihin, Muulin aivoihin, Aasin aivoihin, ja Härän sydämen hän vaihtaa Lampaan sydämeen, jotka leikkaukset jättävät kohteensa miellyttävämmiksi ja järjellisemmiksi olennoiksi kuin koskaan aiemmin elämässään. Vakuuttaakseen kaupunkilaisille että yleisön harhauttamista ei tarkoiteta, hän ei vastaanota rahaa ennen kuin esitys on ohi. Aitio 5 guineaa, Syvennys 3 guineaa, Permanto 2 guineaa. Huom! Kuuluisa Okulisti on paikalla ja hyvämaineinen S—F—H--- voi saapua paikalle jos voi. Naiset voivat saapua naamioituna, myös Tontut. Oppineet ja Papisto ilmaiseksi. Puhuja on paikalla, mutta varattu.

27. tammikuuta 1748. Don John de Nasaquitine, veriveli ja kumppani Miehelle jonka oli aikomus hypätä Pulloon Haymarketin Pikkuteatterissa 16. päivänä kutsuu täten kaikki pettyneet kyseiseen teatteriin maanantaina 30. päivänä jolloin heille tarjotaan esitys jonka veroista ei ole nähty tätä ennen eikä nähdä tämän jälkeen. Kaikki jotka vannovat Viisauden Kirjan nimeen että maksoivat nähdäkseen Pullo-Miehen, pääsevät ilmaiseksi. Muille kaameat hinnat.

Nähtävänä hra Leaderin luona, Vanha Hevosenkenkä, Wood-Street, Cheapside, yhdeksästä kahteentosta ja neljästä seitsemään, vastikään Ranskasta tuotettu täysikasvuinen elävä HIIRI, vangittuna kahden unssin astiaan, jonka kaula ei ole neljännestuumaa suurempi. Tämä ällistyttävä olento on elänyt astiassa kolme ja puoli vuotta pelkällä leivällä. Se siivoaa pienen pesänsä ja taitaa sangen monia sieviä temppuja, yhtä huvittavia kuin ilahduttaviakin, mutta erityisesti ottaa yhteen Kärpäsen kanssa, mikä on tavattoman huvittava ohjelmanumero, ei ikinä ennen nähty Englannissa, vain kuusi pennyä per henkilö. Huom! Herrasmiehet tai Rouvat jotka eivät tohdi saapua, saavat esityksen kotiinsa, pyynnöt hra Leaderille.