1149665.jpg

Tarina menee näin. Oxfordissa opiskellut John Godley (1920-2006) näki 8.3.1946 unen, jossa hän luki lehdestä laukkakilpailujen tuloksia. Herättyään hän muisti kahden hevosen nimet, Binal ja Juladin. Hän kertoi unesta kaverilleen, jonka kanssa he tutkivat lauantain lehden urheilusivut. Tuona päivänä lähdöissä oli mukana hevoset Bindal ja Juladin. Nuoret herrat löivät vetoa kummankin hevosen puolesta ja voittivat. Godley oli sitä mieltä, että tällaista saisi tapahtua useamminkin. Hassuinta asiassa oli, että Godley ei seurannut hevosurheilua, eikä tiennyt lajista yhtään mitään.

4.4.1946 hän vieraili vanhempiensa luona Irlannissa ja näki seuraavan unen. Tällä kertaa hän katseli voittajaluetteloa ja muisti herättyään vain yhden nimen, Tubermore. Tuona päivänä Grand Nationalin lähtöihin osallistui hevonen nimeltä Tuberose. Nimi oli kylliksi lähellä, jotta Godley saattoi lyödä vetoa sen puolesta ja suositteli vihjettä perheelleenkin. Tuberose voitti vuoden 1946 Grand Nationalin.

28.7.1946 Godley näki unen, jossa hän soitti vedonvälittäjälleen puhelinkopista. Välittäjä tiesi kertoa, että Monumentor oli voittanut kilpailun. Aamun lehdistä Godley ei löytänyt Monumentoria, mutta Mentores näytti olevan riittävän lähellä. Hän sijotti vetonsa tälle hevoselle ja voitti.

Vuotta myöhemmin Godley näki taas enneunen. Nyt hän oli unessa kilpailupaikalla ja huomasi että voittaja kantoi intialaisen Barodan ruhtinaan värejä. Hän onnistui myös kuulemaan kuulutuksesta jockeyn nimen, Edgar Britt. Yleisö innostui kannustamaan seuraavan lähdön suosikkia The Bogieta. Nämä vihjeet olivat entistä hämärämpiä, mutta pienellä salapoliisityöllä Godley sai lehdistä selville, että Barodan ruhtinaan hevonen tosiaan osallistuisi päivän lähtöön ja sitä ohjastaisi Edgar Britt. Seuraavan kilpailun suosikista oli myös maininta lehdessä. Hevosen nimi oli The Brogue.

Tämä alkoi mennä jo liian pitkälle, joten Godley kirjoitti ennustuksensa muistiin ja hankki niille kahden henkilön todistukset, sinetöi ne kuoreen ja vei kuoren talteen postitoimistoon. Sitten Godley marssi vedonvälittäjän luo ja löi vetoa kahden hevosen puolesta. Kumpikin voitti.

Godleyn todistettu menestys sai aikaan jonkin verran hälyä. Daily Mirror palkkasi hänet kirjoittamaan laukkakilpailuvihjeitä. Godley menestyi vielä jokusen kerran. Viimeisen kerran hän näki unessa Grand Nationalin voittajan 1958. Sen jälkeen hänen kykynsä tuntui sammuneen. Ei sikäli, että hänellä olisi ollut sellaiseen tarvetta. Godley peri 1950 isänsä aatelisarvon ja hänestä tuli Kilbrackenin paroni. Hän julkaisi lukuisia kirjoja, jotka käsittelivät paitsi hänen merkillisiä uniaan, myös matkoja eksottisissa maissa, taideväärennyksiä ja lintujen bongausta. Hän asettui Irlantiin jossa hän harrasti tiluksillaan luonnonmukaista viljelyä, luopui Britannian kansalaisuudesta ja palautti sota- ym. ansiomitalinsa 1972 Britannian kruunulle. Ele nähtiin vastalauseeksi Derryn veriselle sunnuntaille.