871651.jpg

USA:n Delawaressa asuva Barney Vincelette väittää, että hänen lievä autisminsa on saanut hänet yliherkäksi melulle. Kaikkein pahinta melua hänen mielestään on musiikki, erityisesti listamusiikki, rap ja rock, jotka hänen mielestään kuulostavat samalta kuin uloste haisee. Vincelette on mennyt niin pitkälle, että hän ampui koiran, joka haukkui tauotta hänen asuntonsa ulkopuolella. Hän tuomittiin sakkoihin, jotka hän maksoi. "En ole kauhea ylpeä siitä mitä olen tehnyt, mutta mittani oli täysi."

Tästä hyvästä naapurisopu on kohonnut Aku Ankan ja Teppo Tulpun yhteenottojen kaltaisiin ulottuvuuksiin. Naapurissa asuntovaunussa asuva Elizabeth Ramirez väittää, että Vincelette haluaa kontrolloida hänen perheensä elämää keksinnöillään. Hallitakseen ympäristön melutasoa Vincelette on kehittänyt omatekoisen äänijammerin. Lähettimellään Vincelette kykenee langattomasti tukkimaan naapureidensa stereoiden mikropiirit.

Poliisi on pidättänyt kerran Ramirezin, ei metelöinnistä, vaan siitä hyvästä että Vinceletten mukaan tämä yritti ajaa hänen päälleen. Ramirez kiistää asian. "He tietävät että olen autisti, mutta silti soittavat musiikkia kovaa. Se on sama asia kuin he ruiskuttaisivat kusta naamalleni." Ramirezin mukaan hänen poikansa soittaa joskus musiikkia mutta ei suinkaan liian kovaa.

"Sen sijaan Vincelettellä on laatikoittain mikroaaltovehkeitä ja kemiallisia laitteita, joita hän käyttää ja niiden takia puut täällä kuihtuvat ja kuolevat", Ramirez valittaa. Mikroaaltolaatikot kuuluvat vekottimeen nimeltä Uberkulturellinen hygieniakone, jonka toiminta on äskettäin selitetty kirjassa MORE Electronic Gadgets for the Evil Genius.

Delawaren poliisin mukaan Vinceletten radioaaltojammeri on todennäköisesti laiton. "Jos se pystyy täysin sammuttamaan stereot, se katsottaisiin rikolliseksi. Jos se aiheuttaa toimintahäiriöitä, se voitaisiin katsoa häiritseväksi käytökseksi." Vincelettelle se on ase taistelussa musiikkiteollisuutta vastaan. "Roskakulttuurin fanaattisuus on niin äärimmäistä, että se pakottaa kaikki elävät ihmiset kuulemaan heidän musiikkiaan. Sen rinnalla Al-Qaida on Vapaakirkko."

Toiset naapurit Andy ja Shirley Snead ovat myös riidoissa Vietnamin sodan veteraanin Vinceletten kanssa. Elokuussa 2002 Vincelette sai tarpeekseen naapureidensa bassonjytkeestä ja kosti hyville naapureilleen kytkemällä rekka-autojen äänitorvia ilmankompressoriin ja töräyttelemällä niitä. Poliisi saapui paikalle ja kertoi Vincelettelle kuulleensa torvet mailin päähän. Tietysti ainoa, jota sakotettiin tapauksen johdosta, oli Vincelette, mikä asiaintila oli hänen mielestään kerrassaan väärin.

Vinceletten seuraava siirto oli ovela. Hän nauhoitti torviensoitantansa ja lähetti nauhan Hollantiin ystävälleen, joka on ammattimuusikko. Paluukirjeessä tunnustettiin, että Vinceletten "Sonaatti rekantorville, jotka aiotaan nuotintaa junantorville Opus 1" on musiikkiteos. Tämän paperin kanssa Vincelette marssi oikeuteen, kiisti sakon ja hyökkäsi lainvartijoita vastaan perusteella, että he eivät välitä melusta niin kauan kuin se voidaan katsoa musiikiksi, mutta eivät sakota musiikista joka on melua. Syytteistä luovuttiin.

Tällä hetkellä suhteet Sneadin perheeseen kuuluvat olevan asialliset. "En sano hänestä hyvää enkä pahaa", kommentoi Andy Snead. "Jos he saavat soittaa omaa musiikkiaan, saan minäkin soittaa omaani", muistuttaa Vincelette.

Vincelette kutsuu itseään nonkonformistiksi. Lehtimiehiä hänessä kiinnostaa eniten hänen asumuksensa, joka on vanha kunnon ufotalo Futuro, jonka arkkitehti Matti Suuronen esitteli maailmalle vuonna 1968. Vincelettelle Futurossa asuminen on kannanotto. "Monet talot eivät ole sitä miltä näyttävät. Ne ovat väärennettyjä ja yrittävät matkia jotakin mitä ne eivät ole. Minulla ei olisi mitään motivaatiota tehdä työtä maksaakseni kiinnelainaa asumuksesta, joka on arkkitehtonista muzakkia. Tämä lentävä lautanen sen sijaan on geometrisen yksinkertainen."

Vinceletten Futuron sisällä on kotiteatteri, jonka kangas leijuu keskellä huonetta. Omatekoinen turvajärjestelmä pitää uteliaat loitolla. Sisällä on koristeena sähkönsiniseksi värjätty lampaanvuota. Etuovi nousee ja laskeutuu napin painalluksella. Vincelette rakastaa taloaan, mutta hänen vaimollaan Carolilla on omat varauksensa. "Täällä ei ole tarpeeksi tilaa".