Yhdysvalloissa presidentin on paljon helpompaa olla kyyhky, jos hän on republikaani ja parhaassa tapauksessa entinen sotasankari. Sellaisesta äijästä (äijiähän he kaikki ovat) ei ole epäilyksiä. Sen sijaan demokraattipresidentti joutuu jatkuvasti todistelemaan olevansa tarpeen vaatiessa kova kundi, joka pistää muulle maailmalle luun kurkkuun.

Oheisena sitaatteja erään USA:n presidentin ohjelmistosta. Voi olla hauskaa, jos lukiessaan arvailee, kuka on kyseessä. Se paljastetaan aivan lopussa, joten ehkä haluatte varoa vierittämästä näyttöä aivan heti alimmalle riville asti.

...

Perinteinen Kertosäe kuuluu, että Yhdysvaltojen oli pakko käyttää atomipommia Japania vastaan, jotta olisi vältytty uhraamasta enempää japanilaisten ja amerikkalaisten henkiä, joita maihinnousu ja maan miehittäminen sodankäynnillä olisi eittämättä vaatinut. Yhdysvaltojen presidentti X on asiasta vankasti eri mieltä. Toisesta maailmansodasta ja ydinpommista Yhdysvaltojen presidentti sanoo näin:
"Japani oli jo hävinnyt sodan... Pommin pudottaminen oli täysin tarpeetonta. Minusta maamme olisi pitänyt välttää järkyttämästä maailman yleistä mielipidettä käyttämällä asetta, jonka varustaminen ei ollut enää tarpeen pelastamaan amerikkalaisten henkiä."

Perinteinen Kertosäe kuuluu, että suurvaltojen välinen kauhun tasapaino oli välttämätön ihmiskunnan yhteiseksi hyväksi, jotta maailma ei olisi ajautunut uuteen sotaan. Itse asiassa uskottava pelote ja vaikuttava asearsenaali oli siunauksellinen asia juuri kaikkein köyhimmille, joiden intresseissä on rauhantila, ja joilla ei ole mahdollisuutta paeta sodan jaloista. Yhdysvaltojen presidentti X oli eri mieltä. Asevarustelusta Yhdysvaltojen presidentti sanoo näin:
"Jokainen valmistettu ase, jokainen käyttöön otettu taistelualus, jokainen ohjus merkitsee, sanan täydessä merkityksessä, varkautta. Varkautta niiltä, jotka ovat nälkäisiä ja joita ei ruokita, varkautta niiltä, joiden on kylmä, ja joita ei vaateteta."

Sodasta Yhdysvaltojen presidentti X sanoo näin:
"Vihaan sotaa niin kuin vain voi sotilas, joka on itse elänyt sen läpi, kuten sen kokee se, joka on nähnyt sen raakuuden, turhuuden ja typeryyden."

Rauhan rakentamisesta Yhdysvaltojen presidentti X sanoo näin:
"Vaikka kriisitilanteessa voimankäyttö voi suojata meitä, vain oikeudenmukaisuus, tasaveroisuus, harkinta ja yhteistyö voi lopulta johtaa ihmiskunnan rauhaan." ja "Haluaisin uskoa, että loppujen lopuksi kansalaiser tekevät enemmän rauhan hyväksi kuin hallitukset. Itse asiassa luulen, että kansalaiset haluavat rauhaa niin kovasti, että jonakin päivänä hallitusten on pakko antaa periksi ja myöntää se heille."

Presidenttiydestä Yhdysvaltojen presidentti X sanoo näin:
"Jokainen henkilö, joka haluaa presidentiksi, on joko egomaanikko tai mielipuoli."

Vääristä mielipiteistä Yhdysvaltojen presidentti X sanoo näin:
"Täällä Amerikassa me polveudumme veren ja hengen kautta vallankumouksellisista ja kapinallisista - miehistä ja naisista jotka rohkenivat irtisanoutua vallitsevasta opista. Heidän perillisinään meidän ei ikinä tule sekoittaa vilpitöntä erimielisyyttä epälojaaliuteen tai korruptioon." ja "Älä liity kirjanpolttajiin. Älä kuvittele että voisit tuhota ajatuksia tuhoamalla todisteet siitä että ne koskaan ovat esiintyneet."

Vihollisten etsimisestä Yhdysvaltojen presidentti X sanoo näin:
"Vain amerikkalaiset voivat vahingoittaa Amerikkaa."

Yhdysvaltojen sotateollisuudesta Yhdysvaltojen presidentti X sanoo näin:
"Yhdysvaltojen sotilaallis-teollisen kompleksin rajoittamaton vaikutusvalta uhkaa vapauksiamme ja demokraattisia laitoksiamme."

Sekä kuolematon klassikko:
"Asiat ovat tänään enemmän siten kuin ne ovat olleet koskaan aikaisemmin."

...

Melkoinen lohkaisija tämä ylivoimaisella äänten enemmistöllä aikoinaan kaksi kertaa presidentiksi valittu kenraali Dwight D. Eisenhower. Voidaan osoittaa, että hän ei noudattanut itsekään kaikkia näitä oppejaan. Mutta kieltämättä on kiehtovaa, että joskus oli olemassa aika, jolloin tällaisten ajatusten julki lausumisesta ei USA:n presidenttiä hirtetty.