1300683704_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Repesin. Kyodo ilmoittaa tänä aamuna Tepcon tiedottaneen: "Kaikissa reaktoreissa vesialtaan lämpötila on alle 100 astetta".

Niin. Voisin erittäin hyvin kuvitella, että vesi on alle 100-asteista. Muuten ei olisi vettä! Tässä ilmeeni:

johncleese.jpg

Huomenna Tepco tiedottaa, että ydinvoimalat sijaitsevat edelleen maaperän päällä ja pitää sitä edistyksenä.

Hyviä uutisia:

Vitosen ja kutosen dieselvoimainen jäähdytys toimii. Altaiden lämpötila laskenut ripeästi 36:een asteeseen. Kakkoseen on saatu sähköt, ilmeisesti ykköseen myös.

80-vuotias nainen ja hänen 16-vuotias pojanpoikansa löytynyt elossa. Aiemmin uutisoitu löydetty mykkä mies osoittautui Pianomieheksi, sillä hän oli lähtenyt kävelemään evakuointikeskuksesta.

Hyper Rescue esiintyi NHK:lla. USA:ssa ydinvoimalan työntekijän vuosittainen maksimiannos on 50mS. Tepco käyttää nyt rajaa 100 mS. Kun Hyper Rescue lähti paikalle, reaktoreiden luona mitattiin 27 mS. Hyper Rescuen oransseihin haalareihin oli puettu yksinomaan keski-ikäisiä tai sitä vanhempia miehiä, panin merkille.

CNIC:in (Ydinvoiman vastainen järjestö) insinööri Masashi Goto vaati tänään jälleen hallitukselta reaaliaikaista dataa. Hän on sanonut tämän nin monta kertaa, että se ei ole enää uutime.

Päivän vitsejä.
"Miksi Mizuhon pankkiautomaatit lakkasivat toimimasta?"
"Ne käyttävät Tepcon linjoja."
(Mizuhon ja Tepcon pääkonttorit ovat todella naapureita.)

"Mitä tehdään saastuneelle pinaatille ja maidolle?"
"Tehdään pinaattijäätelöä ja syötetään Tepcolle."

Viikonloppuna loppui uutispuuro. Raskaan viikon jälkeen päätettiin, että ihmiset tarvitsevat viihdettä, ja palattiin normaaliohjelmaan. TBS lopetti striimauksen kokonaan ja NHK1 katkaisee striimauksen epookkisarjojen yms aikaan. Myös Keyhole TV varoittaa katkaisevansa sähkökatkon ajaksi. Maanantaiksi aiottu Tokion juokseva sähkökatko on peruttu ainakin aamusta.

Mutta mitä tarkoitusta varten JSDF on siirtänyt ydinvoimalan alueelle panssarivaunun? Aiotaanko plutonium ampua taivaan tuuliin?


Huonoja uutisia.

Kuusi Hyper Rescuen jäsentä on saanut säteilyannoksensa 100 mS täyteen. He jatkavat paikalla "muissa tehtävissä". Turvarajaa on nostettu 250:een millisievertiin. Vannon puolustavani Japanin kansaa, maaperää ja Keisaria jne.

Tochigin prefektuurin vesijohtovedessä on havaittu 77 Bq/kg radioaktiivista jodia. Raja on 300 Bq/kg. Veden käyttämistä ei suositella. Hyvin pieniä pitoisuuksia Gunmassa (2,5), Tokiossa (1,5), Chibassa (0,79), ja Saitamassa (0,62).

Kolmosen reaktorin paine heittelee edelleen. Sen kanssa on jatkuvasti tappelemista, mikä viittaa siihen että jäähdytys on ongelma paitsi silloin kun vettä tulee liian vähän, myös silloin kun sitä tulee liikaa. Viittaa siihen että sisällä on hajalla isompikin nippu sauvoja, jos ne enää sauvamuodossa ovatkaan.

Ja nyt poistun Orivedelle puhumaan potaskaa animaatioista.