170342.jpg

Henry Wellsiä ja Evelyn Thomasia ei koskaan esitelty muodollisesti toisilleen. He kohtasivat sattumalta 30.5.1896 niin poikkeuksellisissa olosuhteissa, että he tekivät toisiinsa suuren vaikutuksen. Kyseessä ei ollut kummankaan taholta pahantahtoisuus. Olosuhteet vain olivat kovin onnettomat.

Tuona alkukesän päivänä neiti Thomas oli liikkeellä New Yorkissa Columbia-merkkisellä polkupyörällä. Hän lähestyi vilkasliikenteistä risteystä, jota kohti suuntasi samaan aikaan myös herra Wells Duryea-automobiilin kyydissä. Jarrut eivät kirskuneet, eivätkä renkaat savunneet, koska Duryea-automobiilin jarruja ei oltu rakennettu äkkipysäystä varten.

Kun pöly laskeutui, havainnoitsijat huomasivat Evelyn Thomasin pitelevän polveaan ja hänen  polkupyöränsä vääntyneen muodottomaksi. Sitä vastoin Wells istui automobiilissaan vahingoittumattomana. Tämä täydellinen epäherrasmiesmäisyyden osoitus ja ennennäkemätön tapahtuma hämmästytti paikalle saapuneita poliiseja niin, että he olivat hetken epätietoisia siitä, kuinka pitäisi menetellä. Hevoseton vaunu ei näyttänyt enää liikkuvan, joten lopulta neiti Thomas kuljetettiin sairaalaan ja herra Wells toimitettiin putkaan.

Kolme vuotta myöhemmin 20.5.1899 annettiin ensimmäinen ylinopeussakko. Electric Vehicle Co:n taksikusi Jacob German oli liikkeellä New Yorkin Lexington Avenuella päätähuimaavalla 12 mailin tuntinopeudella. Tämä vastuuton kaahari herätti polkupyöräpoliisin huomion. Alkoi henkeäsalpaava takaa-ajo. Uutterasti polkemalla poliisimies tavoitti kuin tavoittikin järjettömällä 20 kilometrin tuntinopeudella liikkuneen taksin, ja toimitti hevosettoman ajoneuvon kuljettajan tiilenpäitä lukemaan.

Ensimmäinen kuolemankolari merkittiin aikakirjoihin vielä ennen 1900-luvun alkua. Syyskuun 13. päivänä 1899 68-vuotias Henry Bliss poistui raitiovaunusta Keskuspuiston ja 74. Kadun kulmassa. Epähuomiossa hän astui kadulle suoraan Arthur Smithin kuljettaman automobiilin eteen. Hra Bliss menehtyi vammoihinsa Rooseveltin sairaalassa. Hän oli ensimmäinen jalankulkija, joka sai surmansa auto-onnettomuudessa.