Ranskan valmistautuessa presidentinvaaleihin 1981 areenalle marssi varieteetaiteilija ja koomikko Coluche. Hän esitti teatterissa satiirista showtaan "Äänestäkää tyhjää", ja ilmoitti asettuvansa saman tien presidenttiehdokkaaksi. Mainoskuvissaan 40-vuotias tukevahko koomikko esiintyi sonnustautuneena vaaleanpunaisiin trikoisiin, punainen rusetti hänen miehisten tunnusmerkkiensä somisteena.

Coluche, oikealta nimeltään Michel Colucci, oli saanut ranskalaisen yleisön sympatiat puolelleen jo vuosikymmeniä aiemmin sellaisilla sukkeluuksilla kuin "Minä en kuulu uusrikkaisiin, kuulun vanhoihin köyhiin". Coluche myös perusti soppakeittiöt nimeltä "Les restos du coeurs", joissa tarjotaan vähäosaisille lämmin ateria kerran päivässä. Toiminnalla on kysyntää erityisesti talvisin.

Coluchen vaaliohjelmassa vedottiin kaikkiin niihin kansalaisiin, joita omaan erinomaisuuteensa pakahtuvat viralliset ehdokkaat eivät olleet huomaavinaan. "Vetoan laiskureihin, narkkareihin, juoppoihin, homoihin, naisiin, loiseläjiin, nuoriin, vanhoihin, vankeihin, mustiin, jalankulkijoihin, arabeihin, ranskalaisiin, karvaisiin, mielipuoliin, transvestiitteihin, jne." Kun Coluche alkoi nauttia gallupeissa 15 prosentin kannatusta, ja perinteiset ehdokkaat säikähtivät toden teolla, hän katsoi että vitsi oli mennyt perille. Olematta päivääkään virallisena ehdokkaana hän ilmoitti virallisesti luopuvansa ehdokkuudesta.

"Hauskinta koomikko Coluchen kampanjassa oli se, että hänen viestinsä oli kaikkea muuta kuin koominen", kirjoitti satiirilehti Le Canard. "Hän oli niin vakavalla asialla, että hän sai oikeat poliitikot näyttämään rinnallaan koomikoilta."