Viime kädessä lopulta kuolema takaa, että maailmassa vallitsee tasa-arvo. Kaikki maailmaan syntyneet ovat onnistuneet sieltä myös lähtemään. Eivät ehkä kaikki jalat edellä, mutta elämä onkin laji, jossa tyyli on vapaa. Tunnustakaamme tosiasiat: kuka hyvänsä hölmö osaa jäädä auton alle, mutta jos putoaa ikkunasta kyyhkysiä syöttäessään, siinä on tyyliä!

Rooman keisari Claudius (10 eKr - 54 jKr) kuoli tukehduttuaan höyheneen. Hänen vaimonsa oli tarjoillut Claudiukselle myrkytettyjä sieniä. Keisarin lääkäri Ksenofon työnsi höyhenen keisarin kurkkuun saadakseen hänet oksentamaan, mutta yritys epäonnistui. Joissakin lähteissä väitetään että höyhenkin oli myrkytetty.

Syrakusan itsevaltias Agatholes (361-289 eKr) puolestaan kuoli tukehtumalla hammastikkuun.

Aleksanteri Suuri (356-323 eKr) kuoli kuumeeseen, jonka hän onnistui hankkimaan kaksipäiväisten juominkien ja mässäilyn aikana.

Vihattu roomalainen poliitikko ja koronkiskuri Marcus Licinius Crassus (115-53 eKr) koki karmivan kuoleman. Parthialaiset sotilaat tappoivat koronkiskurin kaatamalla sulaa kultaa hänen kurkkuunsa.

Valloittaja, hirmuhallitsija Tsingis-kaani kuoli 1227 pudotessaan päissään hevosensa selästä.

Ranskan presidentti Felix Faure (1841-1899) vieraili bordellissa rakastajattarensa luona, kun hän sai sydänkohtauksen ja heitti henkensä.

Grigori Rasputin (1871-1916), Venäjän keisarinnan rakastajatar, söi ensin salamurhaajiensa tarjoaman aterian myrkytettyjä korppuja ja myrkytettyä viiniä, mutta ei kuollut. Sitten häntä ammuttiin kahdesti, ja puukotettiin, mutta hän pääsi pakenemaan verta vuotavana. Lopulta Nevan rannassa hänet saatiin kiinni, sidottiin, ja hukutettiin jäihin.

Kreikan kuningas Aleksanteri (1893-1920) kuoli verenmyrkytykseen, kun hänen lemmikkiapinansa puri häntä.

Kreikkalainen maalari Zeuksis (5. vuosisata eKr) nauroi niin kovasti erästä vanhaa noita-akkaa esittävälle maalaukselleen, että verisuoni katkesi ja hän kuoli.

Brittiläinen seikkailija John Whitson (1557-1629) putosi 72-vuotiaana laukkaavan ratsun selästä ja iski päänsä naulaan, joka oli pystyssä sepän vajan ulkopuolella.

Englantilainen filosofi Francis Bacon (1561-1626) sai ajatuksen tutkia, hidastaisiko lumi kuolleen ruumiin mätänemistä. Bacon pysäytti vaununsa, osti kanan, tappoi sen, ja täytti sen lumella. Myöhemmin hän huomasi vilustuneensa, ja se koitui hänen kohtalokseen.

Mässäilyyn taipuvainen englantilainen historioitsija Thomas May (1595-1650) tuli vanhemmiten aina vain lihavammaksi, ja lopulta hän päätyi sitomaan riippuvat leukansa ylös nauhoilla, jotka ulottuivat pään ympäri. Keksintö toimi aikansa, ja teki hänestä lopun, kun hän kerran haukkasi suuhunsa liian paljon kerralla ja tukehtui kuoliaaksi.  

Amerikkalaisen salapoliisitoiminnan perustaja Allan Pinkerton (1819-1884) kompastui aamukävelyllään, puri kieleensä, ja sai kuolion.

Brittiläinen kirjailija Arnold Bennett (1867-1931) todisti ystävilleen, että Pariisin vesijohtovesi on täysin vaaratonta. Hän joi lasillisen suoraan hanasta, ja sai lavantaudin, johon kuoli.

Brittiläinen kriitikko Lionel Johnson (1867-1902) menehtyi vammoihin, jotka hän sai pudotessaan baarituolilta.

Jerome Napoleon Bonaparte (1878-1945) kuoli vammoihin, jotka hän sai kompastuttuaan vaimonsa koiran talutushihnaan New Yorkin keskuspuistossa.

Itävaltalaisen säveltäjän Anton Webernin (-1945) ampui amerikkalainen vartiomies, koska Webern ei ollut noudattanut pysähtymiskäskyä.

Tsekkiläinen satiirikko Bohumil Hrabal (1914-1996) kuoli putoamalla ikkunasta ollessaan ruokkimassa kyyhkysiä.

Ranskan kuninkaan Ludvig XIV:n hovisäveltäjä Jean-Baptiste Lully (1632-1687) johti Te Deumia vanhanaikaisella suurella ja raskaalla tahtisauvalla. Hän epähuomiossa jysäytti sauvalla jalkaansa, sai verenmyrkytyksen ja kuoli.

Lady Coventry, joka menehtyi myrkytykseen 3.10.1760, oli ensimmäisiä kosmetiikan kuolonuhreja. Ajan muodin mukaisesti hän oli valkaissut kasvonsa valkoisella lyijyllä.

1808 monsieur Le Pique kuoli ilmapallossa Pariisin yläpuolella. Saavutusta edesauttoi se, että hän oli toisena osapuolena maailman ensimmäisessä kaksintaistelussa, joka suoritettiin kuumailmapalloissa.

Ennätyskokeessa 1906 Kreivi Zeppelin oli rikkonut jo siihenastisen lentoennätyksen, 37 tuntia yhtäjaksoisesti ilmassa, kun hänen aluksensa törmäsi Stuttgartissa päärynäpuuhun, ja kreivi menehtyi.

Charles Stephens sai surmansa 1920 yritettyään laskea Niagaran putouksen tynnyrissä.

Ugandalainen sateentekijä Festo Kazarwa piestiin hengiltä 13.11.1988. Pitkän kuivuuden jälkeen iskenyt rankkasade oli tuhonnut hänen kylänsä sadon.

Ismail Ayyildiz menehtyi vammoihinsa turkkilaisessa sairaalassa 10.9.1995. Hän oli yrittänyt päästä eroon kipeästä hampaastaan ampumalla sen pois.

2.7.1994 kolumbialainen jalkapalloilija Anders Escobar joutui sanaharkkaan baarissa. Edellisessä kuussa pelatuissa jalkapalloilun MM-kisoissa Escobar oli tehnyt oman maalin. Tähdentääkseen, että jalkapalloilu on vakava asia, jolla ei pidä pelleillä, vihastunut ja juopunut maanmies ampui Escobarin kun tämä oli poistumassa baarista.

Amerikkalainen poliitikko R. Budd Dwyer tuomittiin 1987 lahjonnasta ja petoksesta. Tuomion julistamisen jälkeen Dwyer kutsui koolle lehdistötilaisuuden, jossa hän kameroiden ja toimittajien edessä ampui itsensä.

Brittiläinen konservatiivikansanedustaja Steven Milligan löydettiin kuolleena kylpyammeestaan 1994. Hän oli ammeessa alasti, appelsiini suussaan ja muovipussi päässä. Alan asiantuntijat selittivät, että parlamentinjäsen oli yrittänyt harrastaa jonkinlaista itsetyydytyksen muotoa, mutta jokin oli mennyt vikaan.

Varakas ranskalainen viininviljelijä Samuel Tapon koki raskaat taloudelliset tappiot lokakuussa 1934. Masentuneena hän meni puotiin, osti metrin köyttä ja tinki hinnasta. Sitten hän palasi kotiin ja hirttäytyi edulliseen köyteensä, jättäen jälkeensä miljoonaomaisuuden.

Hollywoodin radiotoimittaja Russ Columbo onnistui tappamaan itsensä 2.9.1934 yrittäessään sytyttää savukkeen ladatulla aseella.

Les Harvey, stratocaster-sähkökitaran taituri, kuoli tappavaan sähköiskuun lavalla 27.9.1972.

Mama Cass Elliot (Mamas And Papas) menehtyi 29.7.1974 haukattuaan liian ison palan kinkkuvoileivästä.

Terry Alan Kath (Chicago) puhdisteli kotonaan aseitaan 23.1.1978. Häneltä oli jäänyt huomaamatta että revolverin rullaan oli jäänyt patruuna.

Ranskalainen teini-idoli Claude Francois oli kylvyssä 11.3.1978, kun kylpyhuoneen sähkölamppu paloi loppuun. Idoli meni ripeästi kaapille hakemaan uuden lampun, astui uudestaan ammeeseen, ja kohottautui vaihtamaan lamppua kohtalokkain seurauksin.

18.5.1980 Ian Curtis (Joy Division) kiinnitti hirttoköyden kattoon, työnsi päänsä silmukan läpi, ja jäi odottamaan että jäälohkare hänen allaan sulaisi hiljalleen. Hänen kärsivällisyytensä lopulta palkittiin.

25.9.1980 John Bonham (Led Zeppelin) tukehtui omaan oksennukseensa juotuaan sitä ennen 40 lasillista vodkaa.

Steve Peregrin (T-Rex) tukehtui 27.10.1980 kirsikankiveen.

Ainoa Beach Boys -yhtyeen surffaava jäsen, Dennis Wilson, menehtyi 28.12.1983 sukeltaessaan kalifornialaiselta laiturilta.

Jeff Porcaro (Toto) kuoli 5.8.1992 hengitettyään tappavan määrän hyönteismyrkkyä puutarhassaan.

Laulaja Sonny Bono, maailmankuulu 1960-luvun lauluduosta Sonny & Cher, lasketteli 5.1.1998 Kalifornian Taivaallisen Laakson hiihtokeskuksessa päin puuta ja kuoli.

600 korealaista partiolaista yritti köydenvedon maailmanennätystä 1982, kun köysi äkkiä katkesi. 60 loukkaantui ja kaksi kuoli.

Meksikolainen artisti Ramon Barrero soitti "maailman pienintä huuliharppua" 1994, kun kesken konsertin hän epähuomiossa hengitti sisään D-mollin, nielaisi instrumenttinsa, ja tukehtui valitettavalla tavalla kuoliaaksi.

Pierre Beaumard oli herkkähermoinen ranskalaismies, jolla oli vaikeuksia kommunikoida muiden ihmisten kanssa. Hänellä oli myös pakkomielteitä ja pelkoja. Hänen terapeuttinsa keksi mielestään sopivan keinon miespoloisen auttamiseksi. Hän asetti Beaumardin kahden patjan väliin, ja kutsui neljä terapiaryhmän jäsentä tallomaan patjaa, jotta he polkisivat Beaumardin pakkomielteet ulos. Pakkomielteistä päästiin totisesti eroon. Beaumard tukehtui käsittelyn aikana.

1970 tehtiin Yhdysvalloissa TV.n historiaa tavalla, joka olisi saanut jäädä tekemättä. Myöhäisillan uutisankkuri Christine Cubbock lausui kameroiden edessä: "Ja koska me täällä kanava 40:ssä aina olemme tapahtumien eturivissä, nyt näemme ensimmäistä kertaa suorassa lähetyksessä itsemurhayrityksen." Sitten hän kohotti aseen ja ampui itsensä. Myöhemmin osoittautui, että tosi ammattilaisena Cubbock oli ajoittanut itsemurhansa siten, ettei se sotkisi ohjelma-aikataulua.

Arthur Mandelko, 24-vuotias Teräsmies-fani, onnistui pakastamaan itsensä hengiltä. Hänen jäätynyt ruumiinsa löydettiin jääkaapista vasta kun hänen asuntonsa vuokraisäntä, hermostuneena kuukauden myöhästyneestä vuokrasta, saapui tutkimaan paikkoja. Mandelko oli sonnustautunut teräsmiehen asuun ja lukinnut itsensä jääkaappiin kaikesta päätellen omin voimin. Vuokraisäntä mainitsi poliisille, että Mandelko oli herättänyt naapureissa närää käytöksellään. Hän oli hyppinyt iltaisin katolta toiselle, eivätkä asukkaat olleet järin ihastuneita jyskeeseen. Poliisi esitti teorian, että Mandelko oli aikonut murtautua jääkaapista käyttämällä hyväkseen Teräsmiehen polttavan kuumaa röntgenkatsetta, mutta suunnitelmassa meni ilmeisesti jotakin vikaan.

Joulukuussa 1992 Pohjois-Carolinassa Ken Charles Barger ampui itsensä kuoliaaksi, kun hän heräsi puhelimen soittoon. Unenpöpperössä hän kahmaisi yöpöydältään ei luurin, vaan Smith & Wessonin, jonka hän vei korvalleen, jolloin ase laukesi.

1995 amerikkalainen mieshenkilö, jonka ruokavalio koostui lähes yksinomaan pavuista ja kaalista, löydettiin kotoaan omiin kaasuihinsa tukehtuneena. Lääkärit huomauttivat, että ruokavalio oli juuri oikeanlainen metaanin tuottamiseen, ja lisäksi kyseessä oli hyvin kookas henkilö, jonka kapasiteetti tämän laatuiseen toimintaan oli poikkeuksellisen runsas. Jos huoneen ovi tai ikkunat olisivat olleet auki, hän ei olisi menehtynyt, mutta nukkuessaan hän kaikesta päätellen loi huoneestaan kaasukammion. Pelastushenkilökunnasta kolme tuli pahoinvoivaksi, ja yksi vietiin sairaalaan.

Eläintenhoitaja Friedrich Riesfeldt menehtyi Paderbornin eläintarhassa kesäkuussa 2000 tukehduttuaan norsun ulosteisiin. Stefan-norsu oli pitkään kärsinyt ummetuksesta. Kun Riesfeldt oli syöttänyt sille 22 annosta eläinten ulostuslääkettä ynnä hedelmiä ja luumuja, kuuri viimein tepsi, ja norsu alkoi tyhjentää suoliaan. Kuolemansyyntutkijan mukaan Riesfeldt kaatui tai perääntyi taaksepäin äkillistä tyhjennystä, ja osuessaan maahan hän kolautti päänsä kiveen. Sitten hän hautautui 150 kilon sontakasan alle, mistä hänet löydettiin vasta tunnin päästä.

Uutenavuonna 2002 kroatialainen miekkonen sai päähänsä kierrättää käsikranaatin sisukset ilotulitusraketeiksi. Seuranneessa onnettomuudessa ilotulittaja heitti henkensä. Hän oli käyttänyt käsikranaatin avaamiseen moottorisahaa.

1.8.1995 egyptiläinen sanomalehti uutisoi, että Etelä-Egyptissä kuusi ihmistä kuoli yritettäessään pelastaa kanaa kaivosta. 18-vuotias maanviljelijä laskeutui kaivoon pelastaakseen kanansa, ja hukkui ilmeisesti maanalaisen virran voimasta. Hänen sisarensa ja kaksi veljeään, joista kukaan ei osannut uida, menivät auttamaan ja kokivat saman kohtalon. Heitä hakemaan laskeutuivat kaksi iäkästä viljelijää, ja hekin joutuivat maanalaisen virran uhreiksi. Kuuden ihmisen ruumiit tulivat esiin myöhemmin 400 kilometrin päässä toisessa kylässä. Myös kana tuli esiin. Se oli elossa.